Obrátené rezne fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 24. septembra 2015
Obrátené rezne (fotorecept)
Foto: gordonko

Chutí mi to ... a nielen mňe ... tak asi preto

60 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Suroviny

1,5 - 2 kg
6 - 8 ks
1 väčšia ks
2 lyžice
6 - 8 lyžic
2 ks
 na vysmážanie
3/4 litra

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karé si nakrájame na plátky , naklepeme z oboch strán , osolíme a jemne okoreníme

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    obalíme ich v strúhanke

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom v rozšlahaných vajíčkách ,ktoré i trochu osolíme a šups stým do rozpálenej panvice - osmažíme z oboch strán cca 3 - 4 minutky

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    popri tomu si robíme zálivku z 3/4 litra vody v ktorej rozvaríme 2 slepačie bujony , neskoršie pridáme 2 lyžice horčice a 6 - 8 lyžic ostrého kečupu necháme prevrieť a odstavíme ho

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    osmažené rezne si ukladáme na nastný plech a posypeme posekanou cibulí

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ked máme všetky rezne na plechu , podlejeme zálivkou ale nie tak aby utopili rezne a dáme zapéct do trúby pri 200 °C na 35 - 40 minut - počas pečenia ešte raz či dva x podlejeme zálivkou podla potreby

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    hotové - upečené ešte trošku pokropíme zálivkou a môžeme servírovať ..... zvyškom zálivky môžeme poliať prílohu

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    HOTOVO - DOBRÚ CHUŤ

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
Je to naozaj vyborne jedlo.Ja som na vrch davalaoprazene huby ,platok salamu a platok syra a potom som ich zapekala,je to dobrota na slovo vzata.
U nás sa volali židovské rezne, lebo ako píšu @jujoska a @nadia56 , robili sa z hovädziny, keďže židia bravčové nejedia. A áno, tú strúhanku do nich treba vklepať, potom naozaj vyzerajú ako klasické vypražené rezne.
Už som ich nerobila ani nepamätám, dobre, že si pripomenul.
súhlasím, strúhanku tiež do rezňov vklepem cez mikroténový sáček, potom neopadáva. Mám ich rada dokonca aj návštevy si ich pýtajú.
Ja som dnes z tvojho receptu urobila taku slovensko - indicku fuziu :) Pouzila som kuracie masko, to som vyprazila klasicky, ale omacku som urobila podla seba. Zaklad su: koriandrove semienka, cibula, rajcina, kesu orechy, kari listky; dalej dorobene s trochou smotany (kokosove mlieko by bolo tiez fajn), sol a garam masala. Vdaka za inspiraciu :)

fíha, zaujímavá verzia @methi . Klasické na spôsob @gordonka som voľakedy robievala, aj keď trochu inak, ale toto ma láka vyskúšať s tou tvojou omajdou. Inak som sa pousmiala nad tvojou novou profilovkou Miška, ten kto na ňu nenatrafil na FB podľa mňa ani nepríde na to, čo to je :-)
:) profilovka na zahryznutie! Inak dik, bolo to dobre s tou omackou. Som sa trochu bala, ci decka nos neohrnu, mladsia sice drdlala, ze ona chcela klasicke "rezniky", ale zjedli.

Pridaj komentár k receptu: