
Zdravé letné tekvicové chrumkanie
Robila som tekvicovú omáčku z jednej tekvice a napadlo ma spraviť z tej druhej tekvice zdravé chrumkanie...

Najchrumkavejšie chrumkáčiky
V sobotu čakám návštevu brata s rodinou... upiekla som slané pečivko, ktoré je plné...

Hubové muffiny
Po ich prvom upečení ma napadnú vždy, pri spojení slov varenie a huby :-) Netradičné, ale...

Zemiakové lángoše kyprých tvarov
Čo so zvyškom varených zemiakov z nedeľného obeda? Povedzme chutný lángoš a k tomu fazuľový krém na...

Vyprážané cuketovo-syrové guľôčky so sezamom
Už som pridala recept na Vyprážaný syr bez obaľovania, 09. 02. 2012, tento recept...

Bokoli - rómsky oškvarkový chlieb podľa Margó Bódi
Tento krásny a výborný recept patrí veľkej rómskej speváčke a vynikajúcej kuchárke - pani Margó Bódi,...

Syrovo-zemiakové pagáčiky
Tento recept mi dala kamarátka, minimálne som ho upravila a tu je výsledok...

Polenta s kapary, šampiňónmi a ovčím syrom
Polenta je vlastne kukuričná kaša. Varí sa z kukuričnej múky, vody a soli. Pochádza z...

Predjedlo z baklažánu, cukety, červenej cibule a prosciutto crudo
Ide o pomerne jednoduché, rýchle a veľmi chutné predjedlo, výborné aj ako letné pohostenie, ...

Chlebové kornútky plnené šalátom
Recept na chlebové kornútky som našla na tejto stránke: http://www. limarapeksege. hu/2011/03/kenyertolcserek. html hneď som ich musela vyskúšať...

Šalát z pečeného baklažánu a prosciutto crudo
Na dnešnú večeru som pripravila šalát z pečeného baklažánu, prosciutto crudo a vajec varených na...

Bryndzový osúch s kôprom
Po všetkých dobrotách s ovocím, ktoré teraz ponúka záhradka som prešla na slanú chuťovku s bryndzou...

Rýchle lístkové cesto
Cez víkend som potrebovala domáce lístkové cesto, piekla som kombinovanú tortu, tak som vyrobila rýchle...

Celer na tymiánu s vůní kokosu
Recept mi padl do oka na nějakém slovenském webu. Kdo tohle vymyslel, zlatou vařečku by...

Žampiony Wellington
Je to opravdu úžasná dobrota a dám ruku do ohně za to, že i zapřísáhlý masožravec...

Bruschetta s dubákmi
Bruschetta je opečený alebo grilovaný chlieb známy v Taliansku, pripravuje sa najčastejšie s paradajkami, cesnakom, syrom...

Sedmohradské Mititei - valčeky z mletého mäsa
Ide o tradičný sedmohradský recept z viacerých druhov mletého mäsa, zvyčajne hovädzieho a jahňacieho mäsa, ...

Taštičky z chlebového cesta so smotanou plnené mangoldom a fetou
Spravila som chlebové cesto so smotanou a naplnila som ho mangoldom a fetou, výborné za tepla...

Špukové chrumkavé slimáky
Prečo Špukové? Podľa najväčšieho jedáka týchto slimákov. Niekto si povzdychne : "Už zase slimáky!!!" a možno...

Šalát z pečeného cíceru
Cícer sa u nás v kuchyni len zabeháva a pritom je to veľmi stará, vynikajúca a...

Kabak mücver
Kabak mücver sú turecké placky z cukety, mäty piepornej, petržlenovej vňate, , kôpru,...

Posúch s dubákmi, cherry paradajkami, parmezánom a so smotanou
Dostali sme chuť na dobrý a sýty posúch.

Falošné oškvarkové pagáče
Vyzerajú a chutia skoro ako tie pravé. U nás doma nikto neveril, že som tam...

V rúre pečené morčacie fašírky s tvarohovo-zemiakovými guľkami
Niekde som už podobné guľky videla, ale neviem si spomenúť, kde... zvolila som ich ako...

Smotanovo-syrové lístkové pagáčiky k vínu
Môj priateľ ma poprosil o pagáče k vínu, spravila som mu tieto vynikajúce lístkové pagáče s...

Pizza rožky vegan
Pripravíme si kvások z teplej vody, droždia a cukru a necháme ho odstáť na približne 20...

Pikantné mäsové roládky
Inšpirácia z knihy Európska kuchárka, pôvodný recept s arašidami pochádza z Luxemburska. Pripravila som...

Slaný orechový slimák
Cevizli salyangoz... ;-) "Orechy" ako plnka, sa dajú použit nielen na sladko :-) ale i na...

Šalát z tuniaka a z jemnej jarnej zeleniny
Tuniak je úžasná a zdravá ryba, s kvalitným lahodným jemným šťavnatým mäsom, hojne využívaná v...