Foto: sonulienka
Manžel si spomenul, že sme už dávno nemali langoše a tak som trochu po surfovala po nete a našla tento vynikajúci recept. Za čo Zobraziť celý popisManžel si spomenul, že sme už dávno nemali langoše a tak som trochu po surfovala po nete a našla tento vynikajúci recept. Za čo autorke veľmi pekne ďakujem. Sú skvelé. Ešte pridávam aj mini langoše. Ostalo mi id včera polovičku cesta tak dnes som znovu experimentovala a dole je výsledok.
Suroviny
500 g |
|
250 ml |
|
125 ml |
|
1/2 ČL |
|
150 - 200 g (aký chcete na strúhanie) |
|
(na vysmážanie) |
|
5 strúčikov |
|
2 PL |
|
6 PL |
|
(na posypanie) |
|
42 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Urobíme si kvások a vypracujeme cesto a dáme ho na tri hodiny do chladničky.
-
3
Cesto po troch hodinách.
-
4
Cesto si dáme na pracovnú dosku vyformujeme šúlok a odkrajujeme s neho asi po 2 cm. Rozvaľkáme ho asi 20x10 cm.
-
5
Cesto si naplníme strúhaným syrom.
-
6
Zatočíme ho a pokrájame na 2 cm kolieksa ktoré dávame na rozpálený olej a vyprážame tak ako langoše.
-
7
Takto si môžete vypražiť koľko práve k obedu potrebujete a cesto ktoré Vám ostane si môžete dať do chladničky do druhého dňa. Potrieme si ich cesnakovou marinádou a osolíme hrubozrnnou morskou soľou. Sú výborné odporúčam.
-
8
Tu je ešte š,ďalší variant mini langoše. Cesto ktoré mi ostalo od včera som mala v chladničke a dnes som ho rozvaľkala a vykrajovala kolieska.
-
9
Tu už sú hotové.
-
10
No a tu na tanier, mala som ešte naložené kuracie stehienka na grilovanie ale dnes nie je čas na grilovanie je chladnejšie tak som ich dala do alobalu do rúry a tu je to už všetko na tanieri.
-
11
Ešte raz. Sú fak fantastické vrele odporúčam. A hlavne nemusia sa rozťahovať - trhať.
kocku droždia vidím na 1 obr. pred mliekom, vpravo od smotany....
Ďakujem všetkým za komentíky a ospravedlňujem sa, že som zabudla droždie ale ako som už písala už je doplnené.
Pozdravujem Ťa s upršaného Slovenska. Je tu už ako by bola jeseň.