Langoše trochu inak ako slimáky fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 11. augusta 2014

Manžel si spomenul, že sme už dávno nemali langoše a tak som trochu po surfovala po nete a našla tento vynikajúci recept. Za čo Zobraziť celý popisManžel si spomenul, že sme už dávno nemali langoše a tak som trochu po surfovala po nete a našla tento vynikajúci recept. Za čo autorke veľmi pekne ďakujem. Sú skvelé. Ešte pridávam aj mini langoše. Ostalo mi id včera polovičku cesta tak dnes som znovu experimentovala a dole je výsledok.

Suroviny

500 g
250 ml
125 ml
1/2 ČL
150 - 200 g (aký chcete na strúhanie)
 (na vysmážanie)
5 strúčikov
2 PL
6 PL
 (na posypanie)
42 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Langoše trochu inak ako slimáky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobíme si kvások a vypracujeme cesto a dáme ho na tri hodiny do chladničky.

    Langoše trochu inak ako slimáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto po troch hodinách.

    Langoše trochu inak ako slimáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto si dáme na pracovnú dosku vyformujeme šúlok a odkrajujeme s neho asi po 2 cm. Rozvaľkáme ho asi 20x10 cm.

    Langoše trochu inak ako slimáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto si naplníme strúhaným syrom.

    Langoše trochu inak ako slimáky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zatočíme ho a pokrájame na 2 cm kolieksa ktoré dávame na rozpálený olej a vyprážame tak ako langoše.

    Langoše trochu inak ako slimáky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takto si môžete vypražiť koľko práve k obedu potrebujete a cesto ktoré Vám ostane si môžete dať do chladničky do druhého dňa. Potrieme si ich cesnakovou marinádou a osolíme hrubozrnnou morskou soľou. Sú výborné odporúčam.

    Langoše trochu inak ako slimáky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tu je ešte š,ďalší variant mini langoše. Cesto ktoré mi ostalo od včera som mala v chladničke a dnes som ho rozvaľkala a vykrajovala kolieska.

    Langoše trochu inak ako slimáky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tu už sú hotové.

    Langoše trochu inak ako slimáky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    No a tu na tanier, mala som ešte naložené kuracie stehienka na grilovanie ale dnes nie je čas na grilovanie je chladnejšie tak som ich dala do alobalu do rúry a tu je to už všetko na tanieri.

    Langoše trochu inak ako slimáky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ešte raz. Sú fak fantastické vrele odporúčam. A hlavne nemusia sa rozťahovať - trhať.

    Langoše trochu inak ako slimáky (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

daguska
Urcite sú velmi chutné.Hodili by sa mi k nejakej hustej polievke.
brambora
no okamzite ukladam. to je paradicka... konecne ziadne tahanie a trhanie a nervy ;) dakujem vam velmi pekne.
zornicka5
Ale však recept neobsahuje suroviny (droždie) na kvások a kysnuté cesto.
vodnarka
zornicka5
kocku droždia vidím na 1 obr. pred mliekom, vpravo od smotany....
brambora
no teraz pozeram, ze naozaj mam v tom chaos troska aj ja. kvasok= 1/2 kocka drozdia, mlieko, trocha cukru. a cesto je muka, kvasok, mlieko, smotana, sol? dobre som pochopila? bolo by asi fajn, keby ste do surovin dali aj drozdie, mozno niekto by nevedel... ale recept naozaj skvely...
elixir
Vyzerajú skvele @sonulienka :) Hneď by som si jeden uchmatla... aj viac... :) uložím si recept na odskúšanie.
sonulienka
@hambalko35 ak použiješ údený taký ako vidíš na obrázku tak nevytečie. Ale môžeš dať aj eidam plátok neúdený. @brombora už som doplnila droždie tak si myslím, že by nemal byt problém ak áno stačí napísať rada poradím sú fakt vynikajúce.
Ďakujem všetkým za komentíky a ospravedlňujem sa, že som zabudla droždie ale ako som už písala už je doplnené.
sonulienka
Ďakujem a za chvíľku pridám sem k tomuto receptu ešte jeden variant langošov.
sonulienka
@palokuchki vyskúšaj neobanuješ ale ak dáš údený syr tak ich nesoľ aby si ich nepresolila.
Pozdravujem Ťa s upršaného Slovenska. Je tu už ako by bola jeseň.
amelia11
Prečo sa dáva cesto kvasiť do chladničky prosím? ďakujem za odp.
sonulienka
@Amelia11 - taký bol recept tak som tak robila. Aj teraz som piekla syrové pagáče a tam bol tiež recept kysnuté cesto do chladničky - vysvetlenie bolo, že keď je kysnuté cesto v chladničke síce veľmi nenakyslo ale sa výborne vaľkalo a je to pravda. Ak sa pozrieš na recept tak uvidíš. Inak Ti žiaľ neviem vysvetliť. Možno, že niektoré skúsenejšie by vedeli ale ja môžem potvrdiť, že sa mi výborne vaľkalo cesto keď bolo v chladničke.
amelia11
môžem sa spýtať, do cesta nejde žiadny tuk, miesto neho tam je tá smotana?
sonulienka
@Amelia11 prepáč, že až teraz odpovedám nemala som zapnutý počítač. Áno recept je presne tak ako som napísala. Do cesta nejde žiadna masť a do marinády horúca voda. Neboj sú výborné skús a napíš.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia