Kysnuté špaldové rožky s údeným syrom fotorecept
Foto: zuzanka1367
Výbava na internát musí obsahovať aj niečo domáce pečené...takéto rožky sa dobre prepravujú a vydržia jedlé aj na druhý deň. Inšpirácia kniha: Obľúbené babičkine Zobraziť celý popisVýbava na internát musí obsahovať aj niečo domáce pečené...takéto rožky sa dobre prepravujú a vydržia jedlé aj na druhý deň. Inšpirácia kniha: Obľúbené babičkine zákusky.
porcií
príprava
na 185 °C
Suroviny
200 g |
|
500 g |
|
2 ks čerstvé celé |
|
1 téglik |
|
1 ČL |
|
1 dl |
|
1 dl vlažné |
|
1 kocka čerstvé |
|
Plnka: | |
250 g |
|
2-3 ČL |
|
1 hlavička |
|
300 g strúhaný |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Z mlieka a droždia si spravíme kvások, pokiaľ nakysne, tak si do väčšej misky pripravíme ostatné suroviny na cesto
-
2
Vymiesime cesto, ktoré je vďaka špaldovej múke trochu lepivejšie, ale nebojte sa po vykysnutí sa s ním pracuje dobre. Necháme ho na teplom mieste nakysnúť asi 45-50 minút.
-
3
Maslo, cesnak a soľ vymiešame do penista. Údený syr postrúhame na slzičkovom strúhadle.
-
4
Vykysnuté cesto rozdelíme na 9 rovnakých dielov, budeme postupne vaľkať na kruhy, natierať cesnakovou plnkou a sypať strúhaným syrom.
-
5
Rozvaľkáme 3 kruhy, na dva natrieme plnku a posypeme syrom, kruhy uložíme na seba, zakončíme nenatretým, trochu prevaľkáme...takto postupujeme so všetkými kruhmi, vzniknú nám 3 kruhy.
-
6
Cesto rozrežeme na 8 častí a stočíme na rožky...
-
7
Takto postupne narkájame a stočíme 24 kusov rožkov, poukladáme na papier na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, môžeme povrch posypať rascou, syrom, alebo sézamom a upečieme vo vyhriatej rúre..
-
8
Rožky sú vďaka špaldovej múke chrumkavé, vhodné aj na raňajky, alebo len tak...
Diskusia k receptu