Foto: danja301
Blížia sa pochmúrne jesenné večery a nás popri knihe ,alebo dobrom filme to bude často ťahať do kuchyne niečo si zobnúť .Namiesto toho ,aby Zobraziť celý popisBlížia sa pochmúrne jesenné večery a nás popri knihe ,alebo dobrom filme to bude často ťahať do kuchyne niečo si zobnúť .Namiesto toho ,aby ste sa zásobili všeličím,chutným,slaným a mastným z obchodu, ponúkam zdravšiu variantu toho ,čo môžete si môžete zamaškrtiť aj z domácej produkcie.
príprava
Postup
-
1
Kým začneme spracovávať zmes ,rúru si predhrejeme na 150 st. Do misky dáme postupne všetky požadované suroviny vrátane oleja a začneme miešať. Postupne pridávame vodu. Zmes bude na začiatku redšia,ale postupne voda vsiakne a zahustí sa.
-
2
Nastriháme si papier na pečenie veľkosti plechu . Rozprestrieme ho na pracovnú dosku,dáme na neho 1/3 zmesi. Dané množstvo surovín by nám malo vystačiť na 3 klasické plechy do rúry. Druhé 2/3 postupne spracujeme rovnakým spôsobom.
-
3
Keď už máme zmes na papieri ,dáme na neho rovnako veľký kus papiera a valčekom rozvaľkáme na tenkú vrstvu.
-
4
Vypracujeme takýto pekný tenký plát a aj s papierom ho prenesieme na plech. To isté urobíme aj s ďalšími 2/3 zmesi . Ja mám teplovzdušnú rúru ,piekla som ich naraz ,len som občas vymenila poradie plechov v rúre.
-
5
Piekli sa dve hodiny. Sú veľmi krehké,oddeľujú so od seba a sami si určujú svoj výsledný tvar.Ak máte radi voňavejšiu verziu,je možné rozvoňať ich oregánom,rozmarínom,prípadne pre pikantnejšiu variantu je vhodné pridať trochu chilli. Dobrú chuť!
Hovoríš že pre vtákov ? Tak potom si tu správne.