Najlepší želatinový koláč fotorecept

frenkie18 - fotkafrenkie18, 14. augusta 2014
Najlepší želatinový koláč (fotorecept)
Foto: frenkie18

Recept mám od svojej babky. Ďakujem jej zaň ho, lebo je to naozaj ten najlepší želatínový koláč aký som kedy jedla. Trochu som ho upravila aby bol ešte lepší. Keď ho raz ochutnáte, nebudete piecť už iný koláčik. :)

15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 ml
230 g (práškový)
270 g
1 ks
3 ks (stredné veľké)
 (na vysypanie plechu)
Želatína:
2 šálky
1 šálka
2
 (v konzerve)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    vymastíme plech, vysypeme strúhankou. Dáme si predhriať rúru.

    Najlepší želatinový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    prichystáme si všetky suroviny, odmeriame si múku a cukor do misiek.

    Najlepší želatinový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do väčšej misky oddelíme bielka, žĺtky dáme nabok do malej misky. Začneme šľahať a pomaly pridávať cukor až nám vznikne tuhá biela pena.

    Najlepší želatinový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme žĺtka a pre šľaháme.

    Najlepší želatinový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    šľahačku dáme do užšej nádoby a trošku pred šľaháme. Vylejeme ju do nádoby s vajcami a cukrom.

    Najlepší želatinový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Múku zmiešame s prdopečom a pomaly mixujeme so zvyškom cesta.

    Najlepší želatinový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď máme cesto zmiešané pomaly vylievame na plech.

    Najlepší želatinový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Varechou pomôžeme cestu do všetkých rohov plechu. Dáme do vyhriatej rúry piecť.

    Najlepší želatinový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keď máme cesto upečené dáme ho von na okno vychladiť. Na vychladnuté cesto porozkladáme kúsky ovocia. Keďže u nás doma sa vo veľkom zavára každé leto, používam väčšinou marhule a ringloty.

    Najlepší želatinový koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ideme si pripraviť želatinu. Ja používam šťavu z ovocia a zvyšok dolejem vodu. potrebujeme toho 1l. Dve tretiny dáme do hrnca a privedieme do varu na strednom plameni. ochutnáme, keď sa vám to bude zdať málo sladké pridajte 1-2 lyžice cukru. vysypeme tam pudingový prášok a vidličkou poriadne zamiešame. vylejeme do hrnca. varíme kým nemáme hustú zmes. Pomaly povylievame na plech s poukladaným ovocím.

    Najlepší želatinový koláč (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    necháme vychladiť a dáme to stuhnúť do chladničky. Prajem dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: