Foto: frenkie18
Recept mám od svojej babky. Ďakujem jej zaň ho, lebo je to naozaj ten najlepší želatínový koláč aký som kedy jedla. Trochu som ho Zobraziť celý popisRecept mám od svojej babky. Ďakujem jej zaň ho, lebo je to naozaj ten najlepší želatínový koláč aký som kedy jedla. Trochu som ho upravila aby bol ešte lepší. Keď ho raz ochutnáte, nebudete piecť už iný koláčik. :)
na 180 °C
Suroviny
250 ml |
|
230 g (práškový) |
|
270 g |
|
1 ks |
|
3 ks (stredné veľké) |
|
(na vysypanie plechu) |
|
Želatína: | |
2 šálky |
|
1 šálka |
|
2 |
|
(v konzerve) |
|
Postup
-
1
vymastíme plech, vysypeme strúhankou. Dáme si predhriať rúru.
-
2
prichystáme si všetky suroviny, odmeriame si múku a cukor do misiek.
-
3
Do väčšej misky oddelíme bielka, žĺtky dáme nabok do malej misky. Začneme šľahať a pomaly pridávať cukor až nám vznikne tuhá biela pena.
-
4
pridáme žĺtka a pre šľaháme.
-
5
šľahačku dáme do užšej nádoby a trošku pred šľaháme. Vylejeme ju do nádoby s vajcami a cukrom.
-
6
Múku zmiešame s prdopečom a pomaly mixujeme so zvyškom cesta.
-
7
Keď máme cesto zmiešané pomaly vylievame na plech.
-
8
Varechou pomôžeme cestu do všetkých rohov plechu. Dáme do vyhriatej rúry piecť.
-
9
Keď máme cesto upečené dáme ho von na okno vychladiť. Na vychladnuté cesto porozkladáme kúsky ovocia. Keďže u nás doma sa vo veľkom zavára každé leto, používam väčšinou marhule a ringloty.
-
10
Ideme si pripraviť želatinu. Ja používam šťavu z ovocia a zvyšok dolejem vodu. potrebujeme toho 1l. Dve tretiny dáme do hrnca a privedieme do varu na strednom plameni. ochutnáme, keď sa vám to bude zdať málo sladké pridajte 1-2 lyžice cukru. vysypeme tam pudingový prášok a vidličkou poriadne zamiešame. vylejeme do hrnca. varíme kým nemáme hustú zmes. Pomaly povylievame na plech s poukladaným ovocím.
-
11
necháme vychladiť a dáme to stuhnúť do chladničky. Prajem dobrú chuť. :)
Diskusia k receptu