Foto: zuzanka1367
K vínu, pivu, alebo len tak k dobrému filmu namiesto chipsov...možno tu podobný recept je, ak áno, tak sa s ním nezdržujte, ak sa Zobraziť celý popisK vínu, pivu, alebo len tak k dobrému filmu namiesto chipsov...možno tu podobný recept je, ak áno, tak sa s ním nezdržujte, ak sa Vám zapáči poteším sa.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Z múky, masla, smotany, soli a PDP vymiesime cesto. Špaldovú celoznrnú múku som tam pridala pre jej orieškovú chuť a chrumkavosť po vychladnutí cesta.
-
2
Cesto rozvaľkáme na tenký plát. Zmäknuté maslo vymiešame so soľou a natrieme na vyvaľkané cesto. Hojne posypeme Grana Padanom.
-
3
Zatočíme do rolády a nakrájame na kolieska o hrúbke 1cm a priemere asi 5cm. poukladáme reznou stranou na papier na pečenie.
-
4
Na povrchu ich ešte posypem syrom, ničím nenatieram, len vložím do vyhriatej rúry...
-
5
Piekli sa 15 minút pri teplote 200 st. Pekný večer pri pohári vínka prajem...
a vynikajúúúúce!
Informácie a videá o tom, v akých podmienkach žijú kravy, z mlieka ktorých sa vyrábajú syry parmezán a grana padano sú na stránke CIWF.
Vše z velkovýroby je možné nekupovat. Neostala by bez poskvrny ani voda z vodovodu. Poprosím, otevři si svoji diskusi. Vkládat podobné pod pěkný recept, je když nic jiného, tak autorce nepříjemné. Každý používáme nějaké suroviny. Téměř všichni jsme na velkovýrobě závislí. Máš-li svoji farmu, blahopřeji a můžu s klidným srdcem napsat, že "závidím". Přeji hezký den.
A co keby si konecne pridala aj vlastny recept a nespamovat s CIWF pekny recept, pozri ci ty zvieraci slnieckari pridali aj daco o tom ako sa chovaju zvierata v cine a v arabskych krajinach?
Mozes si ist kupit parmesan alebo grand padano od Consorzio del Parmigiano Biologico, ale cena ta vytoci do vrtule.
Takze nekupujes ani ine syry a mliecne vyrobky? Alebo tie sa nevyrabaju z mlieka?
Ani kožené topánky.....
Prepac, ale nedalo mi, uz som ticho.
Ja mám hádam pol kila parmezánu, švagor mi z Talianska taký drahý, dobrý doniesol.....a teraz nemôžem mlieko, tak neupečiem, hlboko sa ospravedlňujem. :))
Nič mliečne, teda ani syr, maslo som oželela, jogurty a smotanu, bryndzu.....ani vajcia, pšenicu, cukor...ale som dopracovala, hehe. Ale za syrom je mi veľmi smutno, a tak by som si dala pizzu, ale bez syra??? Čo sa mi tak krásne roztopí a priškvrkne, ak nie syr.