Cuketa a la minipizza fotorecept

boise - fotkaboise, 14. augusta 2014
Cuketa a la minipizza (fotorecept)
Foto: boise

Príjemná obmena spracovania cukety :)

30 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 konzerva
1 ks
3 strúčiky
1 ČL
 (sušená)
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme omáčku. Do malého hrnca dáme lyžicu oleja a cesnak si pokrájame na drobno.

    Cuketa a la minipizza (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na horúcom olivovom oleji opražíme cesnak, pridáme paradajky z konzervy, lyžičku oregana. Ak máme len sušenú bazalku, pridáme lyžičku spolu s oreganom, prihodíme bobkový list, čerstvo mleté čierne korenie a necháme asi 20 minút povariť. Ak máme čerstvú bazalku, pridávame ju až po odstavení omáčky z ohňa. Najlepšie je na drobno posekaná a je vhodné dať jej tam aspoň jednu polievkovú lyžicu.

    Cuketa a la minipizza (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa omáčka varí, cuketu pokrájame na cca 0,5cm krúžky. Je vhodné ju posoliť a nechať vypotiť a následne poutierať do papierového obrúska. Potom ju potrieme z oboch strán olivovým olejom, osolíme a posypeme mletým čiernym korením.

    Cuketa a la minipizza (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na suchej panvici alebo grile opečieme z oboch strán.

    Cuketa a la minipizza (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na cuketu následne dáme omáčku, olivy a mozzarellu.

    Cuketa a la minipizza (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Preložíme na plech a pečieme na 200 stupňoch, kým syr nechytí zlatú farbu.

    Cuketa a la minipizza (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame teplé, ale výborné sú aj vychladnuté. Dobrú chuť!

    Cuketa a la minipizza (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

ariela6
pekný recept cuketu mam rada a taketo chutovky sa hodia ukladam si
anic
zajímavý nápad,ráda vyzkouším..5* a kk
zolik
sa pridavam, vyborny napad. Ukladam za 5.
zolik
pozeram ze by sa to hodilo k zakusovaniu k tej cuketovej kremovej polievke.
safran
pre mňa po ogrilovaní na olivovom oleji je recept hotový v bode 5 :-) aj mi príde krajší...
katka78
Pekný recept. Niečo podobné tiež robievam, ale bez grilovania, iba zapekám. Takže ja zas v bode 5 len začínam :-)
alena45
mňa stále prekvapuje vynaliezavosť ľudí. Tak jednoduché ! A určite aj výborné, dúfam, že nejaká cukina ešte v záhrade bude.
ericka
Určite vyskúšam, výborný a aj zdravý recept. Ukladám a dávam5*
andiss
Dobry naaapad, rychlovka v nudzi :)) navyse chutne a zdrave
afataga
toto si fakt dobre vymyslela, ale teraz by som dala cerstve paradajky, konzerva bude dobra na zimu :-)
askadaniela
@Boise , dnes sme mali na obed s maslovými zemiakmi s vňaťkou...výborne som si pochuitila, ďakujem Ti za nápad :-) Chuti naozaj skoro ako pizza :-)
boise
dakujem za reakcie :) @askadaniela to je super ze si hned vyskusala, a este lepsie ze chutilo :) mam radost

@afataga suhlasim, lenze ja tie cerstve stiham jest a do varenia mi ich je luto :) tento rok sa u nas paradajkam nejak nedari :(
havino
teeeda, čo vás ludkovia už nenapadne, no ale že by som sa ponúkla aj teraz o takom čase nieto pochýb, super
martamm
Boise, Tvoj recept ma zaujal hneď na prvý pohľad, cuketa je výborná surovina, určite stojí za vyskúšanie :)
rain333
kombinácia cuketa + mozzarella je skrátka super, toto bude u nás určite hit :)
slniecko898
Tak za toto by som dala aj vyznamenanie pri mojich 20 cuketach v zahrade dakujem za radu.