Cuketa a la minipizza fotorecept

boise - fotkaboise, 14. augusta 2014
Cuketa a la minipizza (fotorecept)
Foto: boise

Príjemná obmena spracovania cukety :)

30 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 konzerva
1 ks
3 strúčiky
1 ČL
 (sušená)
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme omáčku. Do malého hrnca dáme lyžicu oleja a cesnak si pokrájame na drobno.

    Cuketa a la minipizza (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na horúcom olivovom oleji opražíme cesnak, pridáme paradajky z konzervy, lyžičku oregana. Ak máme len sušenú bazalku, pridáme lyžičku spolu s oreganom, prihodíme bobkový list, čerstvo mleté čierne korenie a necháme asi 20 minút povariť. Ak máme čerstvú bazalku, pridávame ju až po odstavení omáčky z ohňa. Najlepšie je na drobno posekaná a je vhodné dať jej tam aspoň jednu polievkovú lyžicu.

    Cuketa a la minipizza (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa omáčka varí, cuketu pokrájame na cca 0,5cm krúžky. Je vhodné ju posoliť a nechať vypotiť a následne poutierať do papierového obrúska. Potom ju potrieme z oboch strán olivovým olejom, osolíme a posypeme mletým čiernym korením.

    Cuketa a la minipizza (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na suchej panvici alebo grile opečieme z oboch strán.

    Cuketa a la minipizza (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na cuketu následne dáme omáčku, olivy a mozzarellu.

    Cuketa a la minipizza (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Preložíme na plech a pečieme na 200 stupňoch, kým syr nechytí zlatú farbu.

    Cuketa a la minipizza (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame teplé, ale výborné sú aj vychladnuté. Dobrú chuť!

    Cuketa a la minipizza (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
dakujem za reakcie :) @askadaniela to je super ze si hned vyskusala, a este lepsie ze chutilo :) mam radost

@afataga suhlasim, lenze ja tie cerstve stiham jest a do varenia mi ich je luto :) tento rok sa u nas paradajkam nejak nedari :(

Pridaj komentár k receptu: