Foto: boise
Príjemná obmena spracovania cukety :)
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme omáčku. Do malého hrnca dáme lyžicu oleja a cesnak si pokrájame na drobno.
-
2
Na horúcom olivovom oleji opražíme cesnak, pridáme paradajky z konzervy, lyžičku oregana. Ak máme len sušenú bazalku, pridáme lyžičku spolu s oreganom, prihodíme bobkový list, čerstvo mleté čierne korenie a necháme asi 20 minút povariť. Ak máme čerstvú bazalku, pridávame ju až po odstavení omáčky z ohňa. Najlepšie je na drobno posekaná a je vhodné dať jej tam aspoň jednu polievkovú lyžicu.
-
3
Kým sa omáčka varí, cuketu pokrájame na cca 0,5cm krúžky. Je vhodné ju posoliť a nechať vypotiť a následne poutierať do papierového obrúska. Potom ju potrieme z oboch strán olivovým olejom, osolíme a posypeme mletým čiernym korením.
-
4
Na suchej panvici alebo grile opečieme z oboch strán.
-
5
Na cuketu následne dáme omáčku, olivy a mozzarellu.
-
6
Preložíme na plech a pečieme na 200 stupňoch, kým syr nechytí zlatú farbu.
-
7
Podávame teplé, ale výborné sú aj vychladnuté. Dobrú chuť!
@afataga suhlasim, lenze ja tie cerstve stiham jest a do varenia mi ich je luto :) tento rok sa u nas paradajkam nejak nedari :(