Fašírky z mletého kuracieho mäsa
Kuracie prsia si odvážime, umyjeme, a očistíme od blán. Cibuľu a cesnak ošúpeme a...
Sladko-kyslé kuracie kúsky
Jedno z najpopulárnejších a najobľúbenejších čínskych jedál.
Kapusta ako mozoček
Výborná kombinácia bielkovín a zeleniny poteší nielen oči, ale aj telo.
Tvarohové buchty s pridaním oleja a masla
Tieto buchty som robila s pridaním oleja a masla a z dvoch druhov múky.
Kuracie nôžky na olivách a citróne
Trocha nezvyklá súčasť pečenia - olivy a citrón a urobí to s kurčaťom divy.
Krúpy so zeleninou
Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál...
Makové lievance
Zmena neuškodí. Aj obyčajné lievance sa dajú pripraviť inak. Stačí použiť pri ich príprave mak....
Kuracie prsia s parmezánom z našej kuchyne
Na výrobky z ovčieho mlieka a oštiepky extra zvlášť, nášho krásneho Slovenska, nedám dopustiť. Okrem maškrtenia v originálnej podobe, ich úspešne využívam i v našej domácej kuchyni....
Zemiakový šalát s kurkumovou zálievkou
Zemiakových šalátov je veľmi veľa druhov. Zmenu urobí aj kurkuma, ktorá sa u nás používa čoraz častejšie. A oprávnene....
Rybacie filé na cesnaku a chrene
Ryby a chren? Prečo nie. Každá zmena v príprave jedál je ku prospechu....
Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli
V obchode s európskymi potravinami som objavil kaukazské korenie „Chmeli-Suneli“, tak som ho musel odskúšať aj v našej kuchyni....
Rolky z rybacích filiet
Zmena neuškodí. Rybičky v tvare roládok určite nielen zaujmú, ale aj zachutia. Rýchla príprava...
Cibuľovo-zemiakový nákyp
*Tento recept ma pred rokmi zaujal v prílohe denníka Korzár svojou jednoduchosťou. Jedlo nám chutilo, ...
Jablkovo-mätové cestoviny
Jablká nemusia byť iba na koláče a žemľovky. Môžu sa použiť aj v kombinácii s cestovinami....
Hovädzie kocky na hubách – Herkules na tanieri
Variant so slovenskou zemiakovou kašou, ale chutia od chlebíka nášho každodenného, cez ryžu, až po parenú knedľu....
Cestoviny s uhorkovou omáčkou
Uhorky väčšina z nás používa na šaláty. Ale napadlo by vás použiť ich na omáčku na...
Slepačí vývar z domácej sliepky s domácimi rezancami
Výborný vývar z domácich surovín a k tomu domáce rezance. Ruku na srdce, kto by...
Kuracie mäso s pórom
Pri hovore s dcérou, ktorá robí šéfku jednej kuchyne, som sa zmienil, že mám na záhrade veľké póry, nech poradí nejaký recept....
Pečená ryža s mäsovými guľkami
Urobiť jedlo v jednom hrnci je rýchle a praktické, čo v dnešnej dobe nie je zanedbateľné....
Škoricové cestoviny
Zmena nezaškodí. Sladké cestoviny sa robia dávno a na rôzne spôsoby. Ale skúsili ste už škoricové cestoviny?...
Kuracie soté na horčicovo-dubákovej omáčke
Kuracie prsia očistíme, nakrájame na pásiky alebo kocky, osolíme a okoreníme.
Ryžová polievka so špargľou a hráškom
Ryžové polievky sa u nás nerobia často. Ak ju ale spojíme so zeleninou, výsledok je...
Šarišské kapustníky
Kapustníky sa robia po celom Slovensku. Ale u nás na Šariši sa robia na rozdiel od...
Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou
Špargľa v akejkoľvek podobe dodá jedlu šmrnc. Aj keď to budú "len" zemiaky.
Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom
Zemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov?...
Omeleta s brokolicou a kuracím mäsom
Omeleta je rýchlo pripravené a chutné jedlo. Na večeru ako stvorené. Ak ju naplníme vhodnou...
Polievka z cvikly so strateným vajcom a slaninou
Cviklových polievok je veľa druhov. Jednou z nich je aj táto polievka, ozvláštnená strateným vajíčkom...
Smažené vajcia
Jednoduché, lacné, rýchle a chutné. Pýtate sa čo? Predsa smažené vajcia tak, ako ste ich ešte nejedli....
Cuketový perkelt so šampiňónmi
Vlastne je to perkelt ako s bársakým mäsom, ale ono je nahradené zeleninou a hubami....
Ázijské opekané rezance (stir fry)
Recept som rozdelila na základné suroviny a doplnkové. Dokonca aj mäso môžeme vynechať a výsledné rezance...
Pečená krkovička
Bravčové mäso nie je práve to moje "pravé orechové", ale čo človek neurobí pre návštevu, ...