Plněné cukety v rajčatové omáčce s těstovinami
Příprava pokrmu je jednoduchá a chuťový efekt je nepopsatelný. V sezoně cuket je to levné, ...
Plnené škoricovo-tvarohové rožky
... sme na návšteve v Rožňave a gazdiná robí deťom večeru. ... pre mňa...
Šťavnaté burrito
Jedno z mojich najobľúbenejších jedál na cesty alebo na rýchlu večeru a pokiaľ máte prichystané suroviny, ...
Mňamková pohánková kaša
Je to čosi ako dezert, keď sa ešte takéto zákusky nerobili ako dnes. A prišla...
Vyprážané jablkové taštičky s medovkou
Ošúpané jablká nakrájame na kocky. Ochutíme škoricovým a vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou a pridáme nakrájanú medovku...
Fliačky so šunkou, s mozzarellou a čedarom
Väčšina tzv. Československých preddemokratických kuchýň verejného stravovania, počnúc detským škôlkami a končiac domovami dôchodcov sa...
Opekaná ryža (vegan)
Toto jednoduché a chutné jedlo robím vždy, keď mám ryžu nazvyš :) Práve s deň-dva starou...
Kuracie stehná na dubákoch
… alias „Neha milujúcej ženy”! Variant na horné kuracie stehná bez kože a kostí, z našej...
Domáce tvarohové rezance s pažítkou
Rýchle a jednoduché jedlo, ktoré milujú veľkí aj malí.
Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami
Cuketu umyjeme, zbavíme jadra a spolu s očistenou mrkvou nastrúhame na hrubšie rezance. Pridáme ovsené vločky, ...
Šenkárov voňavý reznisko
Takúto dobrotu som jedol v jednom šenku istej rekreačnej oblasti. Páni toto je najlepší rezeň aký...
Furmanská fazuľa
Nosievali si ju gazdovia, keď išli na zárobky furmančiť. Takúto fazuľu mali celodenné jedlo...
Ragú z kuracích srdiečok a zo zeleniny
Kuracie srdcia ponoríme na 30 minút do mlieka. Vyberieme, osušíme a nahrubo nakrájame. Opražíme...
Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke
Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z...
Kabáč s kyslou kapustou a slaninou
Sú to kabáče, ktoré vám neuschnú a sú trochu kyslé od kapusty, fajn dobrota...
Mangoldové závitky
Mangoldové listy jsou ideální balicí folií nejen masa, ale i hub a zeleniny. V tomto...
Tvarohový nákyp s ovocím
Inšpirovala som sa receptom z Dobrého jedla. Pôvodne tam šlo 350 g syru Lučina, ale...
Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling
Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...
Bryndzové gnudi
Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30...
Krumpľovníky od babky
Je to niečo medzi haruľou a posúchom. No odporúčam robiť z viacerých dávok, lebo bude...
Zapekaná kyslá kapusta
Táto kapusta je vhodná ako samostatné jedlo, ale aj ako príloha.
Krumpláče babky Žofky
Tieto krumplače moja babka vedela také dobré uvariť, že som si musel vždy dať dupľu...
Špargľa v slaninke a toaste s chrumkavým vajíčkom
Vajíčko uvaríme vo vriacej vode štyri minúty, schladíme ho, olúpeme, obalíme v trojobale (múka, vajce, ...
Pečený bôčik s cibuľou
Kožu nakrájame na štvorčeky. Mäso osolíme, posypeme rascou a do zárezov vtlačíme nasekaný cesnak.
Zemiaková polievka s hubami a bravčovinou
Väčšinu „váry“ prispôsobujem chúťkam mojej veliacej kapitán_admirálky. S „obyčajnou“ zemiakovou polievkou, aj keď so zmesou...
Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy
Tento recept podľa ktorého robím stále všetky cestoviny pridala sem @ancicka. Dnes som podľa neho robila...
Kurací steak so špargľou, feniklom a pomarančovou omáčkou
Veľmi zaujímavé, chutné a zdravé jedlo, keďže fenikel a špargľa obsahujú veľa vitamínov a...