
Cuketovo-houbový guláš s opékaným párkem
Dostal jsem 12 kg zvláštní cuketu. Už jsem nevěděl co s ní dál. Tak že...

Cviklové krupoto
Krupoto je vlastne rizoto pripravené z jačmenných krúpov. Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Ja...

Zapekané bravčové rezne so zemiakmi a s kuriatkami
Jedlo z jedného pekáča ako zdravšia alternatíva klasickým vyprážaným rezňom. Kuriatka pridajú výbornú vôňu a chuť....

Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku
Ja viem, rezňov je tu neúrekom. No ale koľkí ste obaľovali rezne v cestíčku, ...

Pečený bravčový bôčik s uhorkovou omáčkou
Len zriedka sa objaví na našom stole tento druh mäsa, ale teraz v pečenom stave bol...

Rezance nielen pre unaveného kuchára
Keď som sa okolo roku 1970 mojeho, vtedy trojročného syna opýtal, Bobčo, čo budeš...

Tvarohové pirohy s gaštanovou omáčkou
Zemiaky najemno nastrúhame, pridáme vajce, múku, soľ a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme...

Kuracia pečeň so škvarkami
Jednoduchú restovanú pečeň som obohatil podľa mojej predstavy a našich chutí. Vynikajúco zaúradovala i kombinácia údenej...

Pečené zemiaky
Teraz si poviete, no pečené zemiaky sem dáva, ako keby sme ich nevedeli upiecť...

Losos a restovaný ružičkový kel s reďkovkami
Ďalší z mojich receptov „do plaviek“, aj keď nám leto máva z jachajúceho rýchlika. Ľahko...

Pizza ako ju robím ja
Jednoduchá a dobrá pizza. Je to tak pre dvoch ľudí. Forma s priemerom 22 cm....

Fazuľkový prívarok à la lady Ann
Veľmi rád siahnem po rcp s vôňou spomienok na moju babičku lady Ann. Na dvore „šéfovala”...

Bezlepkové kapustníky
Tieto vynikajúce kapustňáky som piekavala dávno, u nás obľúbené jedlo a urobila som ich mojim bezlepkáčom...

Kuracie prsia s parmezánom
Vždy keď naďabím na rcp s parmigiano reggiano dostanem úžasnú chuť na slovenský údený oštiepok. Už...

Rizoto z kuracieho perkeltu
Ani tak nejde o recept, ako o moju samochválu a aby si moja mamka i babička...

Maďarský guláš so žemľovou knedľou
Neviem prečo maďarský, hádam pretože tam pridávame papriku. Výborný obed aj pre náročných.

Kyjevské kotlety
Je to veľmi staré a populárne jedlo v Rusku a pochádza ešte z čias Alžbety I (18....

Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom
Sezóna v záhrade ešte nekonči. Takže stále mám kopu paradajok, papriky a aj cukety...

Vatovec s dusenou zeleninou
Tento recept pridávam ako inšpiráciu pre tých, ktorí nájdu vatovec. Je to neobvyklá huba a...

Hovädzie rebrá s feniklom
Ina Garten je jedna z najobľúbenejších profesionálnych kucháriek a v TV programoch svoje umenie prezentuje pod...

Čertovsky pálivé rezne
Gurmáni a labužníci pozdvihnite svoj zrak na tento recept. Je to veľmi dobré bravčové stehno a...

Hovädzí paprikáš s hubami
Slovenské paprikáše ma sprevádzajú odjakživa. Kurací bol najlepší v košickej reštaurácii „Baránok“, držkový v motoreste...

Zemiakový guláš spod Bankova
Variant slovenského guľáša, ale aj zemiakového paprikáša. Pretože „polszka kielbasa“ z tunajšieho trhu je...

Tekvicové cesto na ovocné guľky alebo šúlance
Máme veľa tekvíc. Rozdávam, varím z nich pomaly každý deň a mám odloženú na zimu...

Makovo-jablkové buchty
Závin som už robila makovo-jablkový, tak dnes pre zmenu som upiekla tieto buchty.

Slovenská klasika - trojboj
Kto by nepoznal starú dobrú klasiku jedla. Kapusta - zemiaky - cestovina. Ja občas...

Ázijské vaječné rezance s kuracím mäsom
Obyčajný recept na rezance (nudle). Marináda je od the Hairy Bikers ( Asian Adventure).