Pečené kuracie mäso fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 23. februára 2019 19:19
Ďalšie recepty »
Pečené kuracie mäso (fotorecept)Foto: cesminaz

Jogurtová marináda s rímskou rascou dáva mäsu výbornú chuť :-)

15 min
príprava
45 min
na 190 °C

Suroviny

1 kg
Marináda:
3 PL
1 ks
1 PL (alebo hustý paradajkový pretlak)
1 KL
1 KL
1 KL
0,5-1 KL
2 KL (Kimyon)
0,25 dl
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si prísady na marinádu. Cibuľu postrúhame. Mäso mám tu 3 veľké stehná a 2 chrbty, to je cca 1 kg mäsa. Tie veľké stehná som pozakrajovala. Môžte použiť také časti kuracieho mäsa aké chcete.

    Pečené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky prísady na marinádu zmiešame a naložíme do nej kuracie mäso. Takto necháme v chlade 1-2 h postáť a následne dáme piecť do rúry odokryté na 190 °C na cca 45 minút. To si treba sledovať a kontrolovať.

    Pečené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Voňavé, pekne upečené mäso s jemnou kôrkou a chutnou šťavou ;-P Podávame podľa chuti s chlebom, ryžou, so zemiakmi alebo inou prílohou podľa vlastného výberu :-)

    Pečené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist