Pečené kuracie mäso
Pečené kuracie mäso

Pečené kuracie mäso fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 23. februára 2019
Pečené kuracie mäso (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jogurtová marináda s rímskou rascou dáva mäsu výbornú chuť :-)

15 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

1 kg
Marináda:
3 PL
1 ks
1 PL (alebo hustý paradajkový pretlak)
1 KL
1 KL
1 KL
0,5-1 KL
2 KL (Kimyon)
0,25 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si prísady na marinádu. Cibuľu postrúhame. Mäso mám tu 3 veľké stehná a 2 chrbty, to je cca 1 kg mäsa. Tie veľké stehná som pozakrajovala. Môžte použiť také časti kuracieho mäsa aké chcete.

    Pečené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky prísady na marinádu zmiešame a naložíme do nej kuracie mäso. Takto necháme v chlade 1-2 h postáť a následne dáme piecť do rúry odokryté na 190 °C na cca 45 minút. To si treba sledovať a kontrolovať.

    Pečené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Voňavé, pekne upečené mäso s jemnou kôrkou a chutnou šťavou ;-P Podávame podľa chuti s chlebom, ryžou, so zemiakmi alebo inou prílohou podľa vlastného výberu :-)

    Pečené kuracie mäso (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Farbuska (23.2.2019 20:10)

Občas, keď niet času na dlhé varenie, či pečenie, nakrájam kuracie prsia na kúsky, okorením (stačí pomôcť si hotovým korením "pečené kurča" (na kilo pŕs jeden balíček a prisoliť, ale môže ísť aj na pol kila a nesoliť) , niekedy pokvapkám ešte citrónovou šťavou (ale nemusí byť), trocha oleja (ja väčšinou repkový). Pridať biely jogurt (ja dávam gréckeho typu), pomiešať (najlepšie premasírovť rukou, nechať postáť (pol hodiny, ale ja to radšej pripravím večer či v noci pre druhý deň). Napichám pred tepelnou úpravou na kovové ihly, poukladám na plech vyložený papierom na pečenie a upečiem. Na 200C snáď 20 minút, nikdy som nepozeral nan hodiny. Mäso napácované v jogurte je vďaka kyselinám v jogurte krehké a rýchlo hotové (v Indii je to bežná technológia). Isto rýchlejšie ako pečené diely kuraťa.
A k tomu trebárs ryža paralelne uvarená (užívam vo varných sáčkoch predvarenú nešúpanú). Minule som vrazil spolu s mäsom do rúry segmenty tekvice, ktoré som po cca 10 minútach potrel olejom s cesnakom. Spolu so špízmy s mäsom v jogurte to bolo veľmi dobré a strávnici si to chválili.