Zelerovo-mrkvové placky na dusenej šošovici
Placky sú vďačné jedlo, existujú v nespočetnom množstve rôzneho zloženia. Tieto sú bez múky, ...
Šošovicovo-paradajková polievka s cícerom
Cicer si na noc namacame a rano uvarime v tlakovom hrnci domakka. Trva to maximalne 20...
Vyprážané dubáčie klobúky so šalviou
Tento rok som už po tretí krát natrafila na krásne dubáky. myslím si, že už...
Saltimbocca od Nick Stellino
Saltimbocca sa považuje za talianske jedlo, ide o tenké malé teľacie rezne, pokryté sušenou šunkou...
Sugo di pomodoro - paradajková omáčka od Nick Stellino
Nick Stellino je vynikajúci šéfkuchár americko-talianskej kuchyne, tento recept je z jeho kuchárskej knihy "Varenie s...
Bublajúca panvica
Návod na toto obyčajné, lacné a pritom vynikajúce jedlo je z knihy Zemiaky - 100 receptov
Kari cuketa
Dnes na obed som robila kari cuketu je výborná a tak sa chcem podeliť o tento recept....
Zeleninové mešce s dubákovými toliarikmi
Tieto mešteky sú u nás obľúbené s akoukoľvek plnkou. dnes som ich urobila zo zeleninového cesta...
Šalát s rukolou a granátovým jablkom
Také netradičné spojenie chutí, ale celok je celkom harmonický a hlavne rýchly a nenáročný... Inšpirácia web...
Bravčové karé v dubákovom cestíčku
Dnešný nedeľný obed opäť v znamení dubákov... vyprážala som ich v dubákovom cestíčku.
Domáce bravčové rebierko na dubáčencoch
Na sobotu som pripravila skvelý obed, lebo konečne začali aj u nás rásť dubáky... hoci...
Lievik trúbkovitý na červenom víne ako príloha ku steaku
Konečne hojne rastie výborná huba lievik trúbkovitý, našli sme ich dosť veľa, tak som hľadala...
Gjuveč
Už niekoľko rokov trávime letnú dovolenku v bulharskom Primorsku. Bulharská kuchyňa nám chutí a tak sme...
Polpettone od Nick Stellino
Nick Stellino sa narodil v Palerme, žije v Los Angeles v Kalifornii v USA, je...
Šampiňónoburger
Nápad prišiel pri listovaní dámskeho magazínu u kaderníčky:-) Pod názvom Portobello Burger tam bola tmavá celozrnná žemľa...
Špagety s paradajkovo-smotanovou omáčkou
Tieto fantastické špagety sú nielen rýchle a jednoduché na prípravu, ale aj vynikajúco chutia. Tento...
Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky
Krkovičku som pokrájala na rezne, najprv som ich marinovala v dijonskej horčici, upiekla na cibuľovom...
Paprika plnená jelením mäsom
Na jednom našom celorodinnom stretnutí minulý rok, sme my ženy klebetili o čom inom, ako...
Odrezky z hovädzieho mäsa na hrášku a šampiňónoch
Odkladám odrezky z hovädzieho mäsa a tento receptík dokazuje, že aj z odrezkov sa pridaním iných...
Low Carb ,,pizza,,
Karfiol som si nakrájala a umyla a dala ho variť do vody. Že je hotový som...
Teplý zelerový šalát
Z buľvového zeleru, žltej fazuľky, hrášku, uvarených vajec a údeného lososa
Kuracie soté so zeleninou
Na oleji som do sklovista opiekla nakrájanú cibuľu + som pridala štipku cesnaku.
Zapekaný karfiol
Ked je uz masa dost :) Pri tomto jedle mozete menit suroviny no zakladom je karfiol a...
Ryžový nákyp
Uvedomujem si, že je tu naň veľa receptov. Ja ten svoj musím stále hľadať medzi...
Zdravé a chutné cuketové cestoviny
Nie je to recept na klasické cestoviny, pretože sa jedná o cestoviny vyrobené z cukety...
Lososový špíz so sezamom
Na dnešný obed som pripravila skvelého chrumkavého lososa so sezamom, ktorého som urobila netradične na špíze...
Hubovec
Ahojte, kedže je hubová sezóna v plnom prúde, rozhodla som sa pripraviť okrem polievky, ...
Morčacie stehná v jablkovej omáčke
Inšpirácia z augustového čísla Apetitu, s malou obmenou
Zapekaná dobrota
Je veľmi teplo a tak sa asi nikomu nechce vyvárať zložité jedlá. Ja som urobila jednoduché...
Kuracie prsia s batátom, jablkom na bielom víne a materinej dúške
Vymyslené a veľmi dobré. Príloha podľa vlastnej chuti.