Výdatná kuracia polievka s knedličkami

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 3. augusta 2022     Dĺžka videa: 3 minúty 56 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Aj obyčajnú kuraciu polievku môžete pripraviť netradičnejšie. Čo okrem knedličiek do nej môžete pridať, aby bol zážitok dokonalý? Prezradí vám Michaela Holičová v tomto videorecepte.

Suroviny

3-4 ks
1,5 l
1/2 šálky
2 ks
1 ks
1/2 ks
3 strúčiky
1 ks
1 ČL
3 ks
5 ks
3/4 šálky
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 šálky
 (alebo petržlenová vňať)
Knedličky:
1/3 šálky
2 ČL
3/4 šálky
1 ČL roztopené

Postup

  1. 1

    V plytkej miske zmiešame hladkú múku s 1/2 ČL soli a 1/2 ČL mletého čierneho korenia. V tejto zmesi obalíme kuracie stehná, ktoré následne opečieme na oleji do hneda z každej strany.

  2. 2

    Mäso vyberieme a do toho istého hrnca dáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen, zeler a restujeme približne 7 minút. Potom pridáme prelisovaný cesnak a opekáme ešte 1 minútu.

  3. 3

    K zelenine pridáme 2-3 PL ochutenej múky a za stáleho miešania zalejeme vývarom. Pridáme cukor, bobkové listy, celé čierne korenie a biele víno. Do hrnca vrátime opečené kuracie stehná. Privedieme do varu, znížime teplotu a varíme prikryté približne 20-25 minút.

  4. 4

    Kým sa polievka varí, pripravíme knedličky. K mlieku pridáme rozpustené maslo a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešame cesto, z ktorého vytvarujeme malé guľky (knedličky) a ukladáme ich na papier na pečenie.

  5. 5

    Z polievky vyberieme uvarené stehienka, bobkové listy a celé korenie. Zo stehien odstránime kožu a oberieme mäso od kosti. Obraté mäso vrátime spať do polievky. Do vriacej polievky vložíme pripravené knedličky a varíme prikryté 15 minút.

  6. 6

    Nakoniec do polievky pridáme smotanu, necháme minútku - dve prevariť. Podávame ozdobené tymianom alebo nasekanou petržlenovou vňaťou.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu