Ravioli s ricottou podľa Petra Vargu

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 3. októbra 2022     Dĺžka videa: 4 minúty 50 sekúnd. Komerčný recept. Komerčné video.

Foto a video: TV Varecha

Slovenský šéfkuchár Peter Varga spolu s Kauflandom prišiel do štúdia TV Varecha, kde nám pripravil chutné, zdravé a svieže jedlo do 15 eur.

Postup

  1. 1

    Do misy nasypeme múku, pridáme vajcia a štipku soli. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke polhodinu odpočívať. Ide o klasický recept na akékoľvek domáce cestoviny. Dôležité je vždy dodržať pomer 100 g semoliny a jedno vajce na porciu cestovín pre jednu osobu. Semolinu môžeme nahradiť obyčajnou hladkou múkou.

  2. 2

    Odležané cesto rozdelíme na štyri časti. Každú časť cesta vyvaľkáme pomocou strojčeka na cestoviny. Vyvaľkané pásy cesta ukladáme na jemne pomúčenú dosku.

  3. 3

    V miske zmiešame ricottu s nasekanou pažítkou, so štipkou soli a mletého čierneho korenia. Plnku preložíme do cukrárskeho vrecka a v dostatočnej vzdialenosti od seba nanášame malé kôpky plnky na pripravený pás cesta. Na plnku položíme druhý pás cesta a prstami stláčame tak, aby vo vnútri nezostal vzduch. Rovnako spracujeme aj zvyšné dva pásy cesta.

  4. 4

    Nožom rozkrájame na jednotlivé ravioli, spoje cesta prstami dobre popritláčame, aby plnka z raviol nevytiekla. Ak chceme vytvoriť okrem vynikajúceho jedla i pastvu pre oči, použijeme vykrajovačku.

  5. 5

    Ravioli varíme v dostatočnom množstve osolenej vody 4 až 5 minút. Uvarené cestoviny vyberieme, neoplachujeme.

  6. 6

    Na tanieri ich polejeme rozpusteným maslom a dozdobíme trochou nasekanej pažítky. Netradičnejšou alternatívou je servírovanie domácich raviol s uhorkovou šťavou ochutenou vínnym octom, soľou a korením.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
My sme uz dôchodcovia, taku sumu na 2 porcie denne nemôzem vynalozit ani vo Francii.
V nedelu si vsak prilepsujeme a mozno ze to je aj za 10 euro. Vela vsak varim, zavaram a peciem sama aj podla receptov z Varechy, vdaka vam vsetkym za inspiracie.