Manuál nielen pre začiatočníkov:
6 spôsobov, ako nakrájať cuketu. Plátky, kocky, kolieska, každé sa hodia na iný typ jedla

Jana Klimanová , dnes 06:00     3 minúty čítania

Nie je jedno, ako cuketu nakrájate. Rôzne tvary kúskov dodajú vašim pokrmom rôzne textúry aj chute.



Foto: Shutterstock

1. Kolieska

Cuketa nakrájaná na kolieska sa hodí na grilovanie alebo ako základ na pizzu. Cuketu položte na dosku a krájajte na tenké kolieska, približne 3-5 mm hrubé. Pre extra tenké plátky môžete použiť mandolínu, ktorá zaručí rovnomernú hrúbku.

Treba cuketu pred krájaním ošúpať? Závisí to od vašej chuti. Šupka cukiny je však tenká, mäkká a dá sa jesť. Navyše obsahuje vysokú koncentráciu antioxidantov a draslíka.




ANKETA: Používate do varenia cuketu aj so šupkou?

87,5%



12,5%







Diskusia k článku










TOPlist