Recepty, kde je vajcia
Kapusta plnená hubami a vajcom
Cibuľu pokrájame a speníme na tuku, pridáme pokrájané, vopred namočené huby a spolu popražíme ...
Hubové placky s cuketou
Mladú cuketu umyjeme, osušíme a nastrúhame na hrubšie slížiky. Do postrúhanej cukety vsypeme krupicu, ...
Brokolica s hubami
Huby pokrájame a podusíme na panvici s troškou oleja. V kastróliku opečieme slaninu s cibuľkou, ...
Karfiol s hubami
Karfiol očistíme, uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme ju...
Zajac plnený šalviou a hríbmi
Zajaca vykostíme, pričom dávame pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...
Hubovec s údeným mäsom
Žemle nakrájame na plátky a namočíme do mlieka. Aj sušené huby namočíme do mlieka, zvyšné...
Šampiňóny plnené mäsom a orechmi
Do misky dáme mleté mäso, 2 PL mletých orechov, biele korenie, soľ, PL...
Hríbové karbonátky
Posekané huby podusíme s cibuľkou. Hovädzie mäso zomelieme, pridáme žemle, ktoré sme vopred namočili
a...
Mäsová roláda s hríbmi
V miske zmiešame pomleté mäso s mliekom a polovicou postrúhaného syra. Zmes ochutíme soľou, vegetou,...
Pečený banánový dezert s orieškovou zmrzlinou
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj...
Bavorské karfiolové placky
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...
Zapekaný karfiol so šunkou a syrom
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...
Letná omeleta z karfiolu
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...
Zeler s rajčinami
Zeler nastrúhame na drobné kocky, pokropíme citrónovou šťavou, zmiešame so smotanou a osolíme.
Zapekaná cuketa s balkánskym syrom
Do hrnca dáme rozohriať trochu masla a olivový olej, vložíme doň šampiňóny pokrájané na plátky a...
Pečené červené paradajky s omáčkou
Najprv urobíme zásmažku z oleja a múky, rozriedime ju jogurtom a miešame do varu, potom...
Zapekaná tekvica
Tekvice umyjeme, ošúpeme a pokrájame na plátky. Osolíme ich a necháme chvíľu odležať. Múku...
Karfiolový nákyp
Karfiol očistíme, umyjeme v tečúcej vode, rozoberieme na ružičky, väčšie hlúbiky nadrobno posekáme a...
Zapekaný špenát so zemiakmi
Prepláchnuté špenátové listy sparíme asi 4 minúty v hrnci alebo sitku. Nasypeme do misky, trocha...
Špenátové rybie filé
Špenát trochu podusíme na oleji a na cibuli, ochutíme a necháme mierne vychladnúť. Rybie filé...
Zelené rezance s hubami a šošovicou
Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami....
Špenátové halušky so syrom
Špenát pokrájame nadrobno (alebo necháme rozmraziť a vytlačíme z neho prebytočnú vodu), pridáme oba
druhy múky, ...
Rezancový nákyp s jablkami
Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a...
Zapečené cestoviny s mäsom
Cibuľu nadrobno nakrájame a speníme v rozpálenej masti. Pridáme mletú červenú papriku, nakrájané bravčové mäso...
Kuracie prsia na sherry omáčke
Varí: Branislav Križan,
šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Kapusta plnená hubami a vajcom
Cibuľu pokrájame a speníme na tuku, pridáme pokrájané, vopred namočené huby a spolu popražíme ...
Hubové placky s cuketou
Mladú cuketu umyjeme, osušíme a nastrúhame na hrubšie slížiky. Do postrúhanej cukety vsypeme krupicu, ...
Brokolica s hubami
Huby pokrájame a podusíme na panvici s troškou oleja. V kastróliku opečieme slaninu s cibuľkou, ...
Karfiol s hubami
Karfiol očistíme, uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme ju...
Zajac plnený šalviou a hríbmi
Zajaca vykostíme, pričom dávame pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...
Hubovec s údeným mäsom
Žemle nakrájame na plátky a namočíme do mlieka. Aj sušené huby namočíme do mlieka, zvyšné...
Šampiňóny plnené mäsom a orechmi
Do misky dáme mleté mäso, 2 PL mletých orechov, biele korenie, soľ, PL...
Hríbové karbonátky
Posekané huby podusíme s cibuľkou. Hovädzie mäso zomelieme, pridáme žemle, ktoré sme vopred namočili a...
Mäsová roláda s hríbmi
V miske zmiešame pomleté mäso s mliekom a polovicou postrúhaného syra. Zmes ochutíme soľou, vegetou,...
Pečený banánový dezert s orieškovou zmrzlinou
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj...
Bavorské karfiolové placky
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...
Zapekaný karfiol so šunkou a syrom
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...
Letná omeleta z karfiolu
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...
Zeler s rajčinami
Zeler nastrúhame na drobné kocky, pokropíme citrónovou šťavou, zmiešame so smotanou a osolíme.
Zapekaná cuketa s balkánskym syrom
Do hrnca dáme rozohriať trochu masla a olivový olej, vložíme doň šampiňóny pokrájané na plátky a...
Pečené červené paradajky s omáčkou
Najprv urobíme zásmažku z oleja a múky, rozriedime ju jogurtom a miešame do varu, potom...
Zapekaná tekvica
Tekvice umyjeme, ošúpeme a pokrájame na plátky. Osolíme ich a necháme chvíľu odležať. Múku...
Karfiolový nákyp
Karfiol očistíme, umyjeme v tečúcej vode, rozoberieme na ružičky, väčšie hlúbiky nadrobno posekáme a...
Zapekaný špenát so zemiakmi
Prepláchnuté špenátové listy sparíme asi 4 minúty v hrnci alebo sitku. Nasypeme do misky, trocha...
Špenátové rybie filé
Špenát trochu podusíme na oleji a na cibuli, ochutíme a necháme mierne vychladnúť. Rybie filé...
Zelené rezance s hubami a šošovicou
Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami....
Špenátové halušky so syrom
Špenát pokrájame nadrobno (alebo necháme rozmraziť a vytlačíme z neho prebytočnú vodu), pridáme oba druhy múky, ...
Rezancový nákyp s jablkami
Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a...
Zapečené cestoviny s mäsom
Cibuľu nadrobno nakrájame a speníme v rozpálenej masti. Pridáme mletú červenú papriku, nakrájané bravčové mäso...
Kuracie prsia na sherry omáčke
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave