Krehká ríbezľová štrúdla

kimlo - fotkakimlo, 4. januára 2010
Krehká ríbezľová štrúdla
Foto: kimlo

Skutočná lahôdka.

20
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
400 ml
200 g
80 g
2 ks
500 g
400-500 g
1 ks
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme plnku: z mlieka, cukru, Zlatého klasu a žĺtok uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Do vychladnutého pridáme tvaroh a vmiešame tuhý sneh z bielkov. Toto množstvo stačí na 2 veľké štrúdle.

  2. 2

    Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, natrieme ho plnkou, posypeme ríbezľami, a opatrne zvinieme. Preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200º C. Pečieme doružova. Po vychladnutí pokrájame na kúsky a posypeme práškovým cukrom. Je možné použiť aj iné ovocie, ja som použil zmes čiernych a červených ríbezlí..

Diskusia k receptu

dora
veľmi pekné a určite aj chutné!
zuuzkaa
Tak toto urcite upeciem...vyzera to mnaaam:))))
Dik za receptik.
taubi49
Kimlo len otázočka, lístkové cesto vo vnútri je upečené alebo len akože , prepečie sa to? Ja som urobil tvarohovo orechovú plnku a cesto v tej plnke nebolo celkom upečené, ale nebolo ani surové, Bolo ala tuti. Vrch som ešte posypal mandľovými lupinkami. Chutil celej rodine, ešte aj susedke.
kimlo
Cesto je určite prepečené, mäkšie a šťavnaté je vďaka tej plnke ktorou vlastne nasiakne. Som rád že vám chutilo.
cistinka
No už nech sú ty ríbezle :-) Mám ten recept uložený a furt sem doňho lezem.
hubata
Jak to že sem tento recept nevidzela ket byli černé ríbezle?
barborka609
Mňam, tento recept som dnes pozmenila a dala som tam višne!!! Môžem napísať, že z 2 štrúdlí je už len troška a práve čakám, kto ho skôr zbodne :)