Foto: kimlo
Skutočná lahôdka.
20
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme plnku: z mlieka, cukru, Zlatého klasu a žĺtok uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Do vychladnutého pridáme tvaroh a vmiešame tuhý sneh z bielkov. Toto množstvo stačí na 2 veľké štrúdle.
- 2
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, natrieme ho plnkou, posypeme ríbezľami, a opatrne zvinieme. Preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200º C. Pečieme doružova. Po vychladnutí pokrájame na kúsky a posypeme práškovým cukrom. Je možné použiť aj iné ovocie, ja som použil zmes čiernych a červených ríbezlí..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dik za receptik.