Foto: duska1
Tento recept je od Andy Timkovej a rýchlo sa stal aj našou najobľúbenejšou pochúťkou na vianočnom stole.
20
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
15 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Cesto: 240 g mleté orechy, 240 g práškový cukor, 3 dkg strúhanky a dve celé vajcia zmiešame v miske rukou. Malou lyžičkou robíme kôpky, ktoré dávame na vymastený a múkou vysypaný plech. Rúru predhrejeme na 150 stupňov, 15 minút a pečieme pri teplote 150 stupňov asi 15 minút.
- 2
Nad parou robíme plnku, zo 150 g práškového cukru, 3 celých vajec a 1 lyžice kakaa. Miešame ju do zhustnutia. Po vychladnutí pridáme 200 g masla.
- 3
Z oblátok vykrojíme pohárom krúžky s priemerom ako upečený puserlík. Oblátku potrieme plnkou, zlepíme s puserlíkom a hlavičku namočíme do čokolády.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu