Zázvorníky

brigita - fotkabrigita, 9. januára 2010
30 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

55 dg
50 dg
4-5 ks
1 PL
1/2 bal.




Postup

  1. 1

    Všetko spolu zmiesime, vygúľame na hrúbku asi 0,5 cm.Pokrájame na kocky alebo vykrajujeme rôzne tvary pomocou formičiek. Poukladáme na pomúčený plech , necháme stáť cez noc a pečieme v mierne teplej rúre. Sú trochu tvrdšie ,preto ich treba nechať odstáť, potom sú výborné.

Diskusia k receptu

babav
Zazvorniky mi pripominaju vianoce z mojho detstva ,ale zatial sa mi nepodarilo upiect take ako pekavala moja mama.Tie jej boli vzdy dvojposchodove, moje su chutne ,ale nevyskocia(?!).
vojica
Piekla som zázvorníky podľa tohto receptu a naozaj boli super.
Povykrajované zázvorníčky som dala na plech s papierom a na noc som ho šupla do chladničky, ráno do trúby a potom do krabice a potom sa už len papkali :)
danap
Vykrojene zazvorniky sa na plech ukladaju opacnou stranou - spodna strna na doske je vrchna strana na plechu- musia sa susta aspon 6 hodina v suchej miestnosti t.j. nie v kuchyni kde sa vari a je z toho para, obcas s nimi pohnut ,aby neboli prilepene na plechu. Po upeceni do ruzova su potom "poschodove" a pekne vysoke
brigita
nemea1 som rada, že som ti pomohla z receptom , ja ho mám od mojej starej mamy a rada ich robím
lidka
Milé priateľky a priatelia, ďakujem za skvelý recept, kľudne pečte z plnej dávky, pred pečením si prečítajte radu danap. Dajte ich na plechu ďaleko od seba.
voz12
Strašne dlho som pátrala po dobrom recepte na zázvorníky,aby boli rovnako vyskočené. Moja nebohá svokra ich piekla celej dedine a ja som sa to od nej nenaučila,čo som už trpko olˇutovala. Dúfam,že tie tvoje budú ako jej.
betina2
Neviete niekto, prečo sa mi zázvorníky roztekajú a praskajú? Mám podobný recepr - 1 kg hl.múka, 1 kg prášk.cukor, 8 vajec, sušený mletý zázvor 30 g, 3 ČL sóda bikarbóna. Vymiesim, vykrojím (aj stred), poukladám na papier na pečenie na sušiak na prádlo deň vopred dolu hlavou, odležia sa v obývačke, pečiem na 180 st. na až druhý deň. Neviem kde je chyba. Ď.
brigita
Možno to bude tá sóda BB. Podla mňa je do veľa, to kysne velmi rýchlo a tým sa to rozteká ak chceš dať sódu tak skús len jednu čl . Ja v tomto recepte používam prášok do pečiva a neroztekajú sa , napíš ako sa to podarilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia