Vegánska panvička
Vegánska panvička

Goody Foody ohnivá panvica videorecept

goodyfoody - fotkagoodyfoody, 25. mája 2021. Komerčný recept.

Vegánska panvica s Goody Foody Gyros/Kebabom.
Zdroj: https://www.alfasorti.sk/index.php/recept/goody-foody-ohniva-panvica/

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
1 ks
1 ks veľká
1 ks
3 strúčiky
1-2 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1 plechovka
2 PL
1 hrsť
1 PL
1 dcl
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na panvici pripravíme karamelizovanú zeleninu. Na panvicu dáme olivový olej, pridáme cukor, stlmíme teplotu a necháme cukor rozpustiť.

  2. 2

    Pridáme nakrájanú cibuľu, na plátky pokrájaný cesnak, jarnú cibuľku a baklažán nakrájaný na malé kocky. Orestujeme, osolíme.

  3. 3

    Keď začne baklažán hnednúť, prilejeme víno a necháme odpariť. Podľa potreby môžeme dosoliť.

  4. 4

    Goody Foody Gyros/Kebab dáme do woku, v ktorom sme rozpálili olej. Pridáme chilli pastu, sójovú omáčku, worcester, soľ a pár minút orestujeme. Pridáme arašidové maslo a kokosové mlieko. Miešame kým sa všetko pekne spojí.

  5. 5

    Do woku ku Goody Foody pridáme restovanú zeleninovú zmes a na hrubo nakrájanú petržlenovú vňať. Môžeme podávať.

Diskusia k receptu

kuko95
No neviem teda u mňa v robote sa predáva od tejto značky predsmazeny rezeň 1x3kg a keď som si prečítal zloženie tak je to malá encyklopédia. zatiaľ čo normálny rezeň je mäso vajco strúhanka soľ nech si každý porovná čo je "zdravšie".veľmi rešpektujem tento spôsob stravy keďže ľudia dbaju hlavne na blaho zvierat ale tieto MODIFIKOVANE NAPUSTENE HOVADINY by som ako zdravú stravu nebral vážne..ozaj.v goody foody sa nachádza extrakt z droždia čo je pekne napísaný glutaman sodný.ked to má byť také zdravé prečo tam drbete glutaman?
3baby
@kuko95 (25.5.2021 21:12)

Glutamna sodny a kvasnicny extrakt su dve rozne veci. Ani jedna z nich nie je idealna vo vyzive cloveka. Dodava vsak jedlam vyraznu chut. Tiez si vazim, ked sa niekto naozaj stravuje s ohladom na prirodu a aj na svoje zdravie. Ono polotovar bude vzdy polotovar, musi chutit intenzivne. Kazda surovina, ktora je pridana do takehoto jedla, aby chutilo je navyse dovezena z inej casti planety. Avsak ak je toto jedlo ako obcasna nahrada inak zdraveho a doma pripraveneho jedla, tak ok.
goodyfoody
@kuko95 (25.5.2021 21:12)

Dobrý deň, Kuko95,
nemáme ambíciu porovnávať naše výrobky s výrobkami naturálnymi, ktoré majú napríklad len jednu zložku, pochádzajúcu z časti obilnín či rastlín. Súhlasíme s vami, že prirodzená potrava udržiava v tele rovnováhu a poskytuje mu ochranu pred negatívnymi vonkajšími vplyvmi.
Je mimoriadne náročné vytvoriť podobný produkt, aký nám dáva príroda, čo sa týka chute aj textúry. Navyše, každý človek má inú predstavu a iné očakávania. Niektorí chcú chuť a textúru čo najpodobnejšiu mäsu, iní presný opak. S chuťou aj textúrou je potrebné pracovať, aby sme dosiahli napr. chuť kuracieho mäsa alebo beef style, je za tým množstvo vzdelávania, skúseností a zručností ľudí, ktorí pracujú v oddelení výroby i oddelení kvality. Základom sú kvasničné extrakty a arómy. Tie môžu byť prírodné, prírodne identické alebo syntetické – tie v našich výrobkoch nenájdete. Neoddeliteľnou súčasťou v procese vývoja a výroby sú samozrejme koreniny, ktoré používame, bylinky a sušená zelenina.
Kyselina glutámová je neesenciálna aminokyselina, základná zložka bielkovín. Podieľa sa na metabolizme tukov a je dôležitá pri detoxikácii amoniaku v organizme (ten sa vytvára ako odpadový produkt svalovej práce). Jej soli sa nazývajú glutamany a jej nabitá forma, anión, je glutamát. Je to biely syntetický prášok. Obsah kyseliny glutámovej v ňom je 100%.
Droždie, napríklad kvasnice (ale aj iné potraviny ako napríklad paradajky, syry, morské riasy atď.) majú v sebe prirodzený obsah kyseliny glutámovej. Jej obsah je ale v kvasniciach veľmi malý - len v jednotkách %.
Droždie sa do podoby prírodného ochucovadla typu „kvasnicový extrakt“ dostáva procesom rozkladu bielkovín v ňom obsiahnutých. Ten obsahuje rôzne druhy aminokyselín (nielen kyselinu glutámovú), navyše ešte minerálne látky a vitamíny. Obsah kyseliny glutámovej je tu v jednotkách %. Preto je zavádzajúce vytvárať paralelu medzi kvasnicovým extraktom a glutamátom sodným.
goodyfoody
@3baby (27.5.2021 09:35)

Dobrý deň, 3baby,
len čo sa týka našich dodávateľov, ktorých si starostlivo vyberáme, suroviny dovážame z európskych krajín a podliehajú prísnym certifikovaným kontrolám kvality.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia