Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta od „piliny“ fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 23. marca 2021
Koložvárska kapusta od „piliny“ (fotorecept)
Foto: gordonko
150 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg (alebo krkovička, stehno)
0,5 kg
1 kg
1 veľký pohár
5 ks
1 veľký kelímok (pochúťková)
1 - 2 ks
3 - 6 strúčikov




Postup

  1. 1

    Pokrájame si cibuľu nadrobno, k tomu niekoľko strúčikov cesnaku a osmahneme na oleji. Je na nás aký druh masa použijeme a tak mäso, ktoré sme si vybrali, pokrájame na kocky a pridáme na cibuľovo-cesnakový základ a premiešame. Po chvíľke mäso osolíme, ovegetíme, pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie, worcester, sójovú omáčku a pod pokrievkou dusíme do polomäkka.

    Koložvárska kapusta od „piliny“ (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pol kila ryže uvaríme tak ako zvykneme, neskoršie ju pomiešame s duseným mäsom.

    Koložvárska kapusta od „piliny“ (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je mäso polomäkké, pridáme podľa chuti horčicu (asi 1 PL), kečup (asi 5 PL), pohár leča a dusíme domäkka cca 80 minút. Podľa potreby podlejeme troškou vody. Hotové podusené mäso zmiešame s uvarenou ryžou.

    Koložvárska kapusta od „piliny“ (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kvasenú kapustu pokrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca s troškou oleja a pridáme soľ, vegetu a trochu mletého čierneho korenia - za občasného miešania dusíme domäkka, cca 40 minút.

    Koložvárska kapusta od „piliny“ (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď máme všetky suroviny uvarené - podusené, vymastíme si pekáč olejom a vysypeme strúhankou a začneme vkladať jednotlivé vrstvy. Najskôr dáme polovicu dusenej kapusty, na to dáme všetko dusené mäso premiešané s ryžou a na to druhú polovicu dusenej kapusty. Vrch zalejeme zmesou 5 vyšľahaných vajíčok s 1 veľkou pochúťkovou smotanou s troškou vegety a mletého čierneho korenia. Dáme zapiecť do rúry na 180 °C asi na 50 minút.

    Koložvárska kapusta od „piliny“ (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a máme hotovo. DOBRÚ CHUŤ. Podrobnejší fotopostup nájdete na https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1852338361584364&type=3

Diskusia k receptu

evanaaa
Už dávno som toto nerobila....ale dávam ryžu zvlášť, aj mäso,a ešte pridám aj klobásku, čiže - kapusta, mäso, ryža, klobáska...atď. Mala by som recept oprášiť, alebo si vypýtať od teba jednu porciu :-) @gordonko.
bugout
Ja mám taký vlastný lenivý recept kde všetko robím v jednom hrnci a potom zapečiem... Ale ako by povedal nejden človek tu, že to už nie je koložvárska keď sa nerobia rôzne vrstvy...
majulenka
Jááááj, i keď som po obede, hneď teraz by som si dala - aj na studeno. Vďaka za pripomienku, v sobotu sa bude piecť u nás, bude to mňamka.
Pekné dni plné zdravia úprimne - všetkým Vareškárom i Vašim drahým.
terinka55
Inšpiroval si ma, ďakujem. Robím trošku ináč, ale to je na každom ako si navarí. Tvoja vyzerá fajnovo.
Máš pekný lak na nechtoch😀😀😀




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia