Koložvárska kapusta od „piliny“ fotorecept
Foto: gordonko
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg (alebo krkovička, stehno) |
|
0,5 kg |
|
1 kg |
|
1 veľký pohár |
|
5 ks |
|
1 veľký kelímok (pochúťková) |
|
1 - 2 ks |
|
3 - 6 strúčikov |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pokrájame si cibuľu nadrobno, k tomu niekoľko strúčikov cesnaku a osmahneme na oleji. Je na nás aký druh masa použijeme a tak mäso, ktoré sme si vybrali, pokrájame na kocky a pridáme na cibuľovo-cesnakový základ a premiešame. Po chvíľke mäso osolíme, ovegetíme, pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie, worcester, sójovú omáčku a pod pokrievkou dusíme do polomäkka.
-
2
Pol kila ryže uvaríme tak ako zvykneme, neskoršie ju pomiešame s duseným mäsom.
-
3
Keď je mäso polomäkké, pridáme podľa chuti horčicu (asi 1 PL), kečup (asi 5 PL), pohár leča a dusíme domäkka cca 80 minút. Podľa potreby podlejeme troškou vody. Hotové podusené mäso zmiešame s uvarenou ryžou.
-
4
Kvasenú kapustu pokrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca s troškou oleja a pridáme soľ, vegetu a trochu mletého čierneho korenia - za občasného miešania dusíme domäkka, cca 40 minút.
-
5
Keď máme všetky suroviny uvarené - podusené, vymastíme si pekáč olejom a vysypeme strúhankou a začneme vkladať jednotlivé vrstvy. Najskôr dáme polovicu dusenej kapusty, na to dáme všetko dusené mäso premiešané s ryžou a na to druhú polovicu dusenej kapusty. Vrch zalejeme zmesou 5 vyšľahaných vajíčok s 1 veľkou pochúťkovou smotanou s troškou vegety a mletého čierneho korenia. Dáme zapiecť do rúry na 180 °C asi na 50 minút.
-
6
...a máme hotovo. DOBRÚ CHUŤ. Podrobnejší fotopostup nájdete na https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1852338361584364&type=3
A prečo od piliny sa volá?
Pekné dni plné zdravia úprimne - všetkým Vareškárom i Vašim drahým.
Máš pekný lak na nechtoch😀😀😀