Máte radi vínko? Pozrite si aj našu druhú stránku Pivnička.sk, kde nájdete články o vínach, vinároch či tie najlepšie slovenské i svetové vína, ktoré si tam môžete priamo kúpiť v našej on-line vinotéke (e-shop).
Recepty, kde je ryzove vino shaoxing
Yu Xiang Rou Si (Bravčové mäso v pikantnej cesnakovej omáčke)
Toto jedlo sa predáva pod lokalizovaným názvom bravčové
kúsky v (pikantnej) cesnakovej omáčke....
Hovädzie rebrá s ostrou kimči zeleninou
Fermentovanú kimči zeleninu musíme
pripraviť niekoľko dní vopred. Pekinskú
kapustu umyjeme a nakrájame asi na
5 cm kúsky, ...
Bravčové Tonkatsu
Veľmi jednoduchý spôsob, ako si doma pripraviť skutočné japonské Tonkatsu.
Čínsky zeler stir fry
Do vcera som nemal ani sajnu ze daco ako cinsky celer existuje. Myslel som, ze...
Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou
Najprv pripravíme marinádu na bôčik.
Zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot,
nakrájaný zázvor, ryžové víno, ...
Teplý mrkvovo-pohánkový šalát
Pohánku prepláchnem, zalejem vodou a varím prikrytú, na strednom stupni do odparenia vody. Trvá...
Klasický bok choy
Jedna z najbežnejších a asi najpopulárnejších príloh v ázijských reštauráciách. (Vraj ma aj protirakovinové účinky?)
Väčšinou je...
Skoro čína s panenkou
Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na...
Kuracie krídla s mangom
Slap moan char swai trochu upravena verzia tohto kmerskeho dedinskeho receptu s nezrelym mangom.
Lví hlava
Čínský recept na skvělé "knedlíčky" do polévky. Recept je z původní čínské kuchařky a mnohokrát uvařený....
Mäso na S-Čchuánsky spôsob
Po dlhšej dobe zas niečo zo staršej čínskej kuchárky. Rcp som pozmenila len málinko, zabudla...
Medvedie morčacie prsia ako čína
Morčacie prsia som pokrájala na rezančeky. Z uvedených surovín som urobila marinádu a nechala prsia do...
Tofu panvica s čínskymi rezancami
Keďže som musela zmeniť jedálniček smerom na zdravší, tak vymýšľam.
Pikantné tortičky z baklažánu
Zaujímavý, chutný, u nás veľmi obľúbený recept pre jemnú chuť placičiek poliatych ostro- sladko- kyslo-pikantnou...
Polievka z volského chvosta /King Dun Niu Wei/
Úspešná realizácia podľa Číňana. Výsledok? Zaujímavá polievočka s vôňou po ďumbieri a chuťou húb šitake.
Tsu-dja - Kvašene koňske hlavi s čerešňami
Thaj-van, exotický ostrov s exotickými jedlami a ja som z neho, nie vlastným pričinením, ...
Jarné rolky
Ryžový „papier" namočíme do teplej vody, aby zmäkol. Huby šitake zalejeme v mise vriacou vodou...
Sečuánske kung pao bravčové kocky so sušenými chilli papričkami
Original secuanske kung pao sa robi s kuracim masom, ale ja ho mam rada s bravcovym....
Pražené čínske pirôžky guotie
Tuto cinsku specialitu oblubuje moja dcera a tak ich robim minimalne raz do tyzdna. Daju sa...
Tridsaťminútová čína
Poznáte to - príchod z práce o siedmej večer, celý deň žiadne poriadne jedlo, a...
Vyprážaný bôčik
Plátky bôčika naložíme do ryžového vína alebo suchého sherry. Pridáme sójovú omáčku a karí, zamiešame,...
Kuracie krídelka trocha inak
Očistené krídelka aspoň 2 hodiny marinujeme v obidvoch omáčkach, ktoré sme pripravili zmiešaním uvedených surovín a...
Yu Xiang Rou Si (Bravčové mäso v pikantnej cesnakovej omáčke)
Toto jedlo sa predáva pod lokalizovaným názvom bravčové kúsky v (pikantnej) cesnakovej omáčke....
Hovädzie rebrá s ostrou kimči zeleninou
Fermentovanú kimči zeleninu musíme pripraviť niekoľko dní vopred. Pekinskú kapustu umyjeme a nakrájame asi na 5 cm kúsky, ...
Bravčové Tonkatsu
Veľmi jednoduchý spôsob, ako si doma pripraviť skutočné japonské Tonkatsu.
Čínsky zeler stir fry
Do vcera som nemal ani sajnu ze daco ako cinsky celer existuje. Myslel som, ze...
Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou
Najprv pripravíme marinádu na bôčik. Zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, nakrájaný zázvor, ryžové víno, ...
Teplý mrkvovo-pohánkový šalát
Pohánku prepláchnem, zalejem vodou a varím prikrytú, na strednom stupni do odparenia vody. Trvá...
Klasický bok choy
Jedna z najbežnejších a asi najpopulárnejších príloh v ázijských reštauráciách. (Vraj ma aj protirakovinové účinky?) Väčšinou je...
Skoro čína s panenkou
Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na...
Kuracie krídla s mangom
Slap moan char swai trochu upravena verzia tohto kmerskeho dedinskeho receptu s nezrelym mangom.
Lví hlava
Čínský recept na skvělé "knedlíčky" do polévky. Recept je z původní čínské kuchařky a mnohokrát uvařený....
Mäso na S-Čchuánsky spôsob
Po dlhšej dobe zas niečo zo staršej čínskej kuchárky. Rcp som pozmenila len málinko, zabudla...
Medvedie morčacie prsia ako čína
Morčacie prsia som pokrájala na rezančeky. Z uvedených surovín som urobila marinádu a nechala prsia do...
Tofu panvica s čínskymi rezancami
Keďže som musela zmeniť jedálniček smerom na zdravší, tak vymýšľam.
Pikantné tortičky z baklažánu
Zaujímavý, chutný, u nás veľmi obľúbený recept pre jemnú chuť placičiek poliatych ostro- sladko- kyslo-pikantnou...
Polievka z volského chvosta /King Dun Niu Wei/
Úspešná realizácia podľa Číňana. Výsledok? Zaujímavá polievočka s vôňou po ďumbieri a chuťou húb šitake.
Tsu-dja - Kvašene koňske hlavi s čerešňami
Thaj-van, exotický ostrov s exotickými jedlami a ja som z neho, nie vlastným pričinením, ...
Jarné rolky
Ryžový „papier" namočíme do teplej vody, aby zmäkol. Huby šitake zalejeme v mise vriacou vodou...
Sečuánske kung pao bravčové kocky so sušenými chilli papričkami
Original secuanske kung pao sa robi s kuracim masom, ale ja ho mam rada s bravcovym....
Pražené čínske pirôžky guotie
Tuto cinsku specialitu oblubuje moja dcera a tak ich robim minimalne raz do tyzdna. Daju sa...
Tridsaťminútová čína
Poznáte to - príchod z práce o siedmej večer, celý deň žiadne poriadne jedlo, a...
Vyprážaný bôčik
Plátky bôčika naložíme do ryžového vína alebo suchého sherry. Pridáme sójovú omáčku a karí, zamiešame,...
Kuracie krídelka trocha inak
Očistené krídelka aspoň 2 hodiny marinujeme v obidvoch omáčkach, ktoré sme pripravili zmiešaním uvedených surovín a...