Recepty, kde je citronová a pomarančová šťava
Il vitello tonnato (roastbeef s tuniakovou omáčkou)
Roastbeef (teľacie mäso) s tuniakovou omáčkou je typický recept z
Piemontu, veľmi jednoduché (aj ako predjedlo) na prípravu....
Rybacie guľôčky v omáčke
Guľôčky z rybacieho filé sú síce troška náročnejšie na trpezlivosť, ale výsledok stojí za to...
Red velvet guľky s prekvapením
Po veľmi dlhej dobe som opäť piekla red velvet - tentoraz minitortičky. Z vykrajovania mi zostali zbytky, a ako prvé ma napadli ako inak guľky....
Batatovo-hrášková polievka s kyslým mliekom
Ak máte možnosť kúpiť poctivé kravské mlieko z farmy, máte možnosť urobiť si doma kyslé mlieko. A potom túto polievku určite vyskúšajte....
Fašiangové pampúšiky bez lepku z tvarohového cesta
Obdobie fašiangov máme veľmi radi, lebo je to po Vianociach opäť príležitosť vypekať všakovaké dobroty. U nás - ako inak -
bezlepkové....
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne
Premeňte obyčajné uvarené zemiaky v šupke na chrumkavú pochúťku....
Tagliatelle s kimchi, shiitake a údeným tofu
Vo wok panvici na oleji opražíme na plátky nakrájanú cibuľu spolu s na plátky nakrájanou paprikou a...
Makové palacinky
Spojiť príjemné s užitočným sa dá aj pomocou makových palaciniek....
Nadýchané bezlepkové šišky zo zemiakového cesta
Aj bezlepkáči si môžu cez fašiangy dopriať dobré a nadýchané bezlepkové šišky....
Citrónový koláč
Zmäknuté maslo, kryštálový cukor, vanilkový cukor, žĺtky a nastrúhanú kôru z citróna vymiešame ručným...
Šalát s ryžou a pečenou zeleninou
Skvelým základom tohto šalátu je hnedá ryža SOS Brown, ktorá má
príjemnú a pevnú štruktúru a orieškovú chuť....
Jablkovo-mrkvový koláč s citrónovou polevou
Chutný, šťavnatý mrkvový koláč, samozrejme u mňa aj s jablkami...
Cícerový šalát so sušenými paradajkami
Z cícera sa dajú urobiť chutné jedlá, ktoré sú aj sýte, takže nahradia pokrmy s...
Domáci zázvorový sirup na zahriatie, na podporu trávenia aj proti bacilom
Blahodarný sirup pripravíte raz dva a v chladničke vám vydrží celú zimu.
Reindling - korutánska plnená bábovka
Tento koláč je veľmi populárny v rakúskom Korutánsku, ale aj v susednom Slovinsku. Má tvar...
Sójový šalát s brokolicou a paradajkami
Tento šalát môže byť nielen chutnou večerou, ale aj plnohodnotným obedom....
Pastiera Napolitana (pastiersky neapolský koláč)
Typický pastiersky neapolský koláč sa pripravuje predovšetkým v
období Veľkej noci, no ja ho robievam hlavne v zimnom období
a pomerne často....
Nepečený perníkový želé dezert s hruškami
Použiť sa dajú zostávajúce perníky po sviatkoch... Je nepresladený, osviežujúci a chutí perfektne....
Vianočné linecké koláčiky z časopisu z roku 1994
Tento recept som zdedila po babičke z časopisov, ktoré zbierala....
Turecká držková polievka (Işkembe çorbası)
Táto výborná držková polievka sa robí u Turkov. Je celkom iná, než sa pripravuje na Slovensku, ale je naozaj veľmi chutná....
Medovníky z časopisu z roku 1997
Tieto medovníky robíme už roky a
sú pre nás najlepšie. Ak ešte
nemáte, kľudne sa...
Placičky „Dokonalost sama“
Keď sa tento recept objavil asi pred 30 rokmi v časopise Vlasta, okamžite ma upútal svojím názvom. Urobíme a uvidíme, či sú ozaj dokonalé....
Makové rožteky bez lepku
Vianoce sú za dverami a my vypekáme o stošesť. Dnes sme si vyskúšali jednu klasiku v novom šate. Z vanilkových rožtekov sme
urobili makové....
Vianočná štóla bez lepku
Vianočná štóla hádam nesmie chýbať na žiadnom štedrovečernom stole. A ak ste ju aj zatiaľ nevyskúšali, je azda najvyšší čas....
Orieškové hviezdičky s bielkovou polevou
A j bez bielej pšeničnej múky sú adventné koláčiky rovnako lahodné ako tie tradičné. Bez obáv...
Beigli - maďarský vianočný závin
V Maďarsku patrí k Vianociam makový a orechový závin, ktorý sa volá beigli. Je na...
Plnené pečené jabĺčka s marcipánom
Využite naše obľúbené ovocie počas zimných dní aj do chutného voňavého dezertu....
Pečený pstruh plnený sušenými slivkami
Kombinácia ovocia a mäsa je ešte stále pre mnoho ľudí tabu. Pritom je to výborná vec. Sušené slivky v kombinácii s rybacím mäsom sú delikatesou....

Il vitello tonnato (roastbeef s tuniakovou omáčkou)
Roastbeef (teľacie mäso) s tuniakovou omáčkou je typický recept z Piemontu, veľmi jednoduché (aj ako predjedlo) na prípravu....

Rybacie guľôčky v omáčke
Guľôčky z rybacieho filé sú síce troška náročnejšie na trpezlivosť, ale výsledok stojí za to...

Red velvet guľky s prekvapením
Po veľmi dlhej dobe som opäť piekla red velvet - tentoraz minitortičky. Z vykrajovania mi zostali zbytky, a ako prvé ma napadli ako inak guľky....

Batatovo-hrášková polievka s kyslým mliekom
Ak máte možnosť kúpiť poctivé kravské mlieko z farmy, máte možnosť urobiť si doma kyslé mlieko. A potom túto polievku určite vyskúšajte....

Fašiangové pampúšiky bez lepku z tvarohového cesta
Obdobie fašiangov máme veľmi radi, lebo je to po Vianociach opäť príležitosť vypekať všakovaké dobroty. U nás - ako inak - bezlepkové....

Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne
Premeňte obyčajné uvarené zemiaky v šupke na chrumkavú pochúťku....

Tagliatelle s kimchi, shiitake a údeným tofu
Vo wok panvici na oleji opražíme na plátky nakrájanú cibuľu spolu s na plátky nakrájanou paprikou a...

Makové palacinky
Spojiť príjemné s užitočným sa dá aj pomocou makových palaciniek....

Nadýchané bezlepkové šišky zo zemiakového cesta
Aj bezlepkáči si môžu cez fašiangy dopriať dobré a nadýchané bezlepkové šišky....

Citrónový koláč
Zmäknuté maslo, kryštálový cukor, vanilkový cukor, žĺtky a nastrúhanú kôru z citróna vymiešame ručným...

Šalát s ryžou a pečenou zeleninou
Skvelým základom tohto šalátu je hnedá ryža SOS Brown, ktorá má príjemnú a pevnú štruktúru a orieškovú chuť....

Jablkovo-mrkvový koláč s citrónovou polevou
Chutný, šťavnatý mrkvový koláč, samozrejme u mňa aj s jablkami...

Cícerový šalát so sušenými paradajkami
Z cícera sa dajú urobiť chutné jedlá, ktoré sú aj sýte, takže nahradia pokrmy s...

Domáci zázvorový sirup na zahriatie, na podporu trávenia aj proti bacilom
Blahodarný sirup pripravíte raz dva a v chladničke vám vydrží celú zimu.

Reindling - korutánska plnená bábovka
Tento koláč je veľmi populárny v rakúskom Korutánsku, ale aj v susednom Slovinsku. Má tvar...

Sójový šalát s brokolicou a paradajkami
Tento šalát môže byť nielen chutnou večerou, ale aj plnohodnotným obedom....

Pastiera Napolitana (pastiersky neapolský koláč)
Typický pastiersky neapolský koláč sa pripravuje predovšetkým v období Veľkej noci, no ja ho robievam hlavne v zimnom období a pomerne často....

Nepečený perníkový želé dezert s hruškami
Použiť sa dajú zostávajúce perníky po sviatkoch... Je nepresladený, osviežujúci a chutí perfektne....

Vianočné linecké koláčiky z časopisu z roku 1994
Tento recept som zdedila po babičke z časopisov, ktoré zbierala....

Turecká držková polievka (Işkembe çorbası)
Táto výborná držková polievka sa robí u Turkov. Je celkom iná, než sa pripravuje na Slovensku, ale je naozaj veľmi chutná....

Medovníky z časopisu z roku 1997
Tieto medovníky robíme už roky a sú pre nás najlepšie. Ak ešte nemáte, kľudne sa...

Placičky „Dokonalost sama“
Keď sa tento recept objavil asi pred 30 rokmi v časopise Vlasta, okamžite ma upútal svojím názvom. Urobíme a uvidíme, či sú ozaj dokonalé....

Makové rožteky bez lepku
Vianoce sú za dverami a my vypekáme o stošesť. Dnes sme si vyskúšali jednu klasiku v novom šate. Z vanilkových rožtekov sme urobili makové....

Vianočná štóla bez lepku
Vianočná štóla hádam nesmie chýbať na žiadnom štedrovečernom stole. A ak ste ju aj zatiaľ nevyskúšali, je azda najvyšší čas....

Orieškové hviezdičky s bielkovou polevou
A j bez bielej pšeničnej múky sú adventné koláčiky rovnako lahodné ako tie tradičné. Bez obáv...

Beigli - maďarský vianočný závin
V Maďarsku patrí k Vianociam makový a orechový závin, ktorý sa volá beigli. Je na...

Plnené pečené jabĺčka s marcipánom
Využite naše obľúbené ovocie počas zimných dní aj do chutného voňavého dezertu....

Pečený pstruh plnený sušenými slivkami
Kombinácia ovocia a mäsa je ešte stále pre mnoho ľudí tabu. Pritom je to výborná vec. Sušené slivky v kombinácii s rybacím mäsom sú delikatesou....