Cesto lístkové

Cesto lístkové ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Oščadnická pizza

    Rýchla večera alebo obedík, keď ni je chuť variť.

  • Krémeše z vlašských orechov

    Krémeše z vlašských orechov

    Upečieme dva pláty lístkového cesta, na spodný rozotrieme teplý žĺtkový krém (všetky suroviny spolu zmiešame a vytvoríme tak krém), prikryjeme upečenou orechovou piškótou.

  • Rýchla pizza

    Rýchla pizza

    túto pizzu som si moc oblúbila lebo je rýchla a chutná (aj keď na foto nevyzerá práve úžastne :D) :)

  • Tvarohový krémeš

    Tvarohový krémeš

    Na hlboký plech dáme lístkové cesto, ktoré vyvaľkáme asi na 0, 5 cm, okraje vyhneme na okraj plechu a trochu na plech pritlačíme.

  • Zlaté krémeše (fotorecept)

    Zlaté krémeše (fotorecept)

    Aj tento recept mám už veľmi dávno a z nejakého časopisu a je dobrý.

  • Slimáky s Pestom

    Slimáky s Pestom

    Tieto párty jednohubky robíme doma takmer vždy keď už nevieme čo vymyslieť. :) Zjedia sa hneď, príprava je jednoduchá a je milión spôsobov ako ich spraviť, tento mne osobne chutí najviac. :)

  • Najlepší jablkový koláč (Best apple pie)

    Najlepší jablkový koláč (Best apple pie)

    Koláčik sme piekli v škole na krúžku varenie, a keďže ho máme s angličtinárkou, tak sme to spojili dohromady. Na pohľad mi nepríde veľmi lákavý, ale chuťovo je výborný. Vyskúšajte a uvidíte sami. :)) Ospravedlňujem sa...

  • Ruže z lístkového cesta

    Ruže z lístkového cesta

    Na jednej výstave sladkých dobrôt som sa naučila skladať z lístkového cesta ruže a tak som to hneď aj vyskúšala. Recept je ľahký, výsledok výborný, posúďte sami. Len jedno je pri tomto dobre vedieť, ...

  • Jabĺčkové labky (fotorecept)

    Jabĺčkové labky (fotorecept)

    Tento recept som dostala e-mailom do pošty od priateľky. Nebol tam ani názov koláčika, takže meno som mu dala sama. Páčila sa mi jednoduchá ozdobná práca s cestom. Je to zase trochu niečo iné, ...

  • Tvarohový zákusok (fotorecept)

    Tvarohový zákusok (fotorecept)

    Tento zákusok som už dlho nepiekla a preto som sa rozhodla že ho upečiem a podelím sa s vami. Možno ho poznáte ako slaný koláč ale ja ho mám radšej v takejto sladkej upravenej mojej...

  • Krémeš najkrémovejší (fotorecept)

    Krémeš najkrémovejší (fotorecept)

    1 balík lístkového cesta ( 500 g ) vyvalkáme na dva pláty popicháme a dáme na vymastený plech ( aby sa cesto nezbiehalo )... upečieme

  • Recept bez obrázku

    Balíčky s plnkou

    Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, paprikou, sójovou a worčestrovou omáčkou. Pridáme žĺtok a prelisovaným cesnak. Dobre premiešame a necháme odstáť na chladnom mieste 30 minút.

  • Lekvárové perinky z lístkového cesta (fotorecept)

    Lekvárové perinky z lístkového cesta (fotorecept)

    Najlepšia varianta, ked sa vám ohlási návšteva a jediné čo máte doma je lístkové cesto. Je to rýchle a hlavne chutné.

  • Croissant (fotorecept)

    Croissant (fotorecept)

    kombinácia kysnutého a lístkového cesta.

  • Pikantná šafranová hruška v župane

    Pikantná šafranová hruška v župane

    Hrušky ošúpeme a uvaríme do polomäkka v džúse, do ktorého pridáme šafran. Hrušky vysušíme servítkou a prešpikujeme čili papričkou. Z lístkového cesta vyvaľkáme tenší plátok, do ktorého obtočíme hrušku tak, aby trčala stopka. Hrušky poukladáme...

  • Eidamové ružičky

    Eidamové ružičky

    Do lístkového cesta natlačíme kapiu, celé vyvaľkáme. Potom na cesto naukladáme šunku a syr, zrolujeme to, nakrájame a vytvarujeme malé ružičky.

  • Recept bez obrázku

    Parížsky krémeš

    Moja mamička miluje cesto kde nie je čokoláda takže som jej vymyslela koláčik ktorý bude chutiť aj jej.

  • Quiche lorraine s gorgonzolou a pórom

    Quiche lorraine s gorgonzolou a pórom

    Na prípravu koláčika potrebujeme malé kovové okrúhle formy s priemerom asi 5 cm. (Ak máte väčšie formičky, nič sa nedeje, použite tie. ) Lístkové cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme asi na hrúbku 4 mm, vykrojíme...

  • Špenátové batôžky s hovädzím mäsom
  • Krémešové trojuholníky s čerstvou figou

    Krémešové trojuholníky s čerstvou figou

    Z lístkového cesta vyvaľkáme dva rovnaké plátky, ktoré dáme na múkou poprášený plech a jemne popicháme vidličkou. Pečieme pri teplote 190o C asi 10 – 12 minút. Upečené necháme vychladnúť.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist