Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablčník

Simona Frantová
moderátorka, 12. novembra 2025
Jablčník
Foto: Archív Simony Frantovej

Tento recept je pre televíznu moderátorku Simonu Frantovú veľmi vzácny. Takýto jablkový koláč piekla ako malá so svojou starou mamou Darinkou Laščiakovou.

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 bal. rozvaľkané
8 ks
1 PL
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:



Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme a nastrúhame. Odstredíme prebytočnú šťavu. Pridáme podľa chuti škoricový a vanilkový cukor, práškový cukor, šťavu z citróna a hrozienka.

  2. 2

    Plech vystelieme papierom na pečenie a položíme naň jeden plát lístkového cesta. Jablkovú zmes rovnomerne rozotrieme a zakryjeme druhým lístkovým cestom. Na záver potrieme vajíčkom a dáme piecť na 30 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.

  3. 3

    Hotový koláč necháme vychladnúť, nakrájame na kocky a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu