Jablčník
Simona Frantová
moderátorka, 12. novembra 2025
moderátorka, 12. novembra 2025

Foto: Archív Simony Frantovej
Tento recept je pre televíznu moderátorku Simonu Frantovú veľmi vzácny. Takýto jablkový koláč piekla ako malá so svojou starou mamou Darinkou Laščiakovou.
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Jablká ošúpeme a nastrúhame. Odstredíme prebytočnú šťavu. Pridáme podľa chuti škoricový a vanilkový cukor, práškový cukor, šťavu z citróna a hrozienka.
- 2
Plech vystelieme papierom na pečenie a položíme naň jeden plát lístkového cesta. Jablkovú zmes rovnomerne rozotrieme a zakryjeme druhým lístkovým cestom. Na záver potrieme vajíčkom a dáme piecť na 30 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.
- 3
Hotový koláč necháme vychladnúť, nakrájame na kocky a posypeme práškovým cukrom.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu