Slané koláče
Slané koláče

Krehké lístkové minipizze

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 09:00
Krehké lístkové minipizze
Foto: Kulinární studio MAFRA

Lístkové cesto tvoriace základ malých koláčikov sa bude rozplývať v ústach. O to viac si potom môžete vychutnať ich lahodnú náplň.

4
porcie
15 minút
príprava
18 minút
na 190 °C

Suroviny

250 g (rolované chladené)
50 g
4 ks
100 g strúhaný
 hrsť



Postup

  1. 1

    Chladené lístkové cesto rozbalíme. Vykrojíme z neho kolieska približne o 5 cm väčšie, než sú zapekacie formičky (naše majú priemer 14 cm). Zapekacie formičky vyložíme papierom na pečenie. Kolieska cesta urovnáme do pripravených formičiek tak, aby sa vytvoril vyvýšený okraj.

  2. 2

    Na cesto vo formičkách rozložíme slaninu a po tom do každej misky vyklepneme jedno vajce. Osolíme a okoreníme ho drveným čiernym korením. Formičky položíme na plech a dáme piecť do rúry predhriatej na 190 °C asi na 15 minút, až vajce stuhne.

  3. 3

    Potom vajcia posypeme nastrúhaným syrom a vrátime do rúry krátko zapiecť. Hotové krehké koláčiky podávame s listami šalátu.

Diskusia k receptu