Krehké lístkové minipizze
mesačník Varecha, dnes 09:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Lístkové cesto tvoriace základ malých koláčikov sa bude rozplývať v ústach. O to viac si potom môžete vychutnať ich lahodnú náplň.
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Chladené lístkové cesto rozbalíme. Vykrojíme z neho kolieska približne o 5 cm väčšie, než sú zapekacie formičky (naše majú priemer 14 cm). Zapekacie formičky vyložíme papierom na pečenie. Kolieska cesta urovnáme do pripravených formičiek tak, aby sa vytvoril vyvýšený okraj.
- 2
Na cesto vo formičkách rozložíme slaninu a po tom do každej misky vyklepneme jedno vajce. Osolíme a okoreníme ho drveným čiernym korením. Formičky položíme na plech a dáme piecť do rúry predhriatej na 190 °C asi na 15 minút, až vajce stuhne.
- 3
Potom vajcia posypeme nastrúhaným syrom a vrátime do rúry krátko zapiecť. Hotové krehké koláčiky podávame s listami šalátu.
Tiež slané koláče:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu