prazdny

Opečené kráľovské hrebenatky s mladou mrkvou

Predjedlá

Recept na netradičné slávnostné predjedlo pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove....

prazdny

Šalát z hlávkovej kapusty s jablkami a rybím filé

Hlavné jedlá

Kapustu očistíme, umyjeme a vyrežeme tuhý hlúb. Potom ju nakrájame alebo nastrúhame a dáme do...

prazdny

Zeleninové krokety

Bezmäsité jedlá

Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Nakrájanú zeleninu osolíme...

prazdny

Pečené papriky s paradajkovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Na rozpálenom oleji opečieme papriky, ktoré sme predtým zvnútra očistili a vysypali vegetou. Papriky po...

prazdny

Placky so zemiakmi a mrkvou

Bezmäsité jedlá

Zemiaky a mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. V mise zmiešame nastrúhanú zeleninu s múkou...

prazdny

Karfiolové fašírky s tofu

Bezmäsité jedlá

Karfiol rozoberieme na ružičky a predvaríme do polomäkka. Vyberieme ho a roztlačíme, aby zostali menšie...

prazdny

Kapustové karbonátky

Bezmäsité jedlá

Kapustu uvaríme v slanej vode, necháme ju odkvapkať a potom najemno nakrájame. V panvici speníme...

prazdny

Hovädzí burger s modrým syrom a whisky karamelizovanými cibuľkami

Hovädzie mäso

Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a...

prazdny

Jahňacie kotlety s whisky-čili pomarančovou glazúrou

Hlavné jedlá

Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

prazdny

Whisky flambovaná foie gras s toastom

Hlavné jedlá

Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

prazdny

Mexická praženica

Bezmäsité jedlá

Na panvici rozpálime olej a usmažíme na ňom tortillové placky do chrumkava.

prazdny

Mexická omeleta

Bezmäsité jedlá

Na panvici rozpálime olej, pridáme zemiaky a cibuľu a za stáleho miešania smažíme asi 12 minút....

prazdny

Mexický vánok

Kuracie mäso

Kuracie stehná vykostíme a nakrájame na rezance. Mäso dáme do misky, pridáme trochu čili, ...

prazdny

Lososový steak s pomarančovou omáčkou

Hlavné jedlá

Umytý a očistený lososový steak opečieme na panvici na rozohriatom masle z oboch strán, osolíme, ...

prazdny

Bylinkové placky z krúp

Bezmäsité jedlá

Prepláchnuté krúpy uvaríme v osolenej vode, scedíme a zomelieme alebo rozmixujeme. Pridáme vajce, nadrobno pokrájanú...

prazdny

Plnené kuracie rolády s omáčkou

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrojíme, naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom, naplníme čerstvými lístkami spareného...

prazdny

Zapekané filé s bylinkami

Hlavné jedlá

Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba,...

prazdny

Srnčie medailóniky so šafranovou omáčkou

Hlavné jedlá

Medailóniky zľahka naklepeme a dáme na hodinu marinovať. Marinádu pripravíme z oleja, koreňovej zeleniny a z...

prazdny

Baranie mäso po alžírsky

Hlavné jedlá

Na oleji osmažíme na kocky nakrájané baranie mäso a nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme umyté nakrájané rajčiny,...

prazdny

Bylinkové morčacie

Hlavné jedlá

Morčacie mäso nakrájame na kocky, posolíme, okoreníme, pridáme olej, sójovú omáčku, cesnak,...

prazdny

Kurča po provensálsky

Kuracie mäso

Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Každú porciu obalíme plátkami slaniny, omotáme niťou alebo slaninu...

prazdny

Mätové kurča

Kuracie mäso

V miske zmiešame med, najemno nasekanú čerstvú mätu, limetkovú šťavu, čierne korenie a soľ....

prazdny

Kuracia zmes

Kuracie mäso

Kuracie mäso zo stehien pokrájame na menšie kúsky. Kúsky mäsa osolíme, okoreníme čiernym korením a...

prazdny

Orechové kurča v bazalkovej omáčke

Kuracie mäso

Kuracie prsia umyjeme, osušíme utierkou, mierne naklepeme, osolíme a potrieme korením. Osmažíme z...

prazdny

Hydinové rezne v bylinkovom cestíčku

Kuracie mäso

Kuracie prsia pokrájame na menšie rezne, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme bielym korením a ...

prazdny

Bravčové rezne na šalvii

Bravčové mäso

Na tanieri zmiešame múku, nasekanú šalviu, soľ a korenie. Touto zmesou poprášime rezne z...

prazdny

Kuracie prsia s bylinkami

Kuracie mäso

Kuracie prsia v najhrubšej časti môžeme prerezať. Osolíme, potrieme bazalkou a petržlenovou vňaťou. Do...

prazdny

Bravčové fašírky s petržlenovou vňaťou

Bravčové mäso

Pokrájanú cibuľu, cesnak, feferónku a petržlenovú vňať rozmixujeme s rascou. Zmes primiešame k mletému...

prazdny

Tymianové roštenky

Hovädzie mäso

Roštenky mierne naklepeme a vložíme do misky. Prelisovaný cesnak premiešame s nakrájanou cibuľou a olejom. Touto...

prazdny

Bylinkové bravčové kotlety

Bravčové mäso

Z kotliet odkrojíme tučné okraje, miestami ich narežeme, aby sa pri pečení nekrútili, slabo...

prazdny

Bravčová panenka s bylinkovou omáčkou

Bravčové mäso

Umytú bravčovú panenku osolíme, nakrájame 3 kusy (hrubšie), nožom zľahka naklepeme, vložíme do panvice...

prazdny

Jamajské marinované kurča s fazuľovou ryžou

Kuracie mäso

Marinádu pripravíme tak, že rozmixujeme všetky ingrediencie.

prazdny

Pečené kuracie prsia plnené bryndzou s rukolou

Kuracie mäso

Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty...

prazdny

Zeleninový tanier

Hlavné jedlá

Rascu, feferónku a muškátový orech rozdrvíme na prášok a opražíme na oleji spolu s čili, ...

prazdny

Ryžové placky so špenátom

Hlavné jedlá

Vopred namočenú hrubozrnnú ryžu uvaríme v slanej vode.