Filipínske adobo

babidka - fotkababidka, 11. marca 2010
Filipínske adobo
Foto: babidka

Adobo mi prvykrát uvarila filipinska pestunka mojich vnúčat Lingi . Je veľa variácii na toto jedlo - vlastne kazdý ostrov má "svoje" adobo Zobraziť celý popisAdobo mi prvykrát uvarila filipinska pestunka mojich vnúčat Lingi . Je veľa variácii na toto jedlo - vlastne kazdý ostrov má "svoje" adobo .Filipíny sa skladajú zo 7 000 ostrovov ...

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
1 hlávka
4 PL
2-3 PL
1 lyžička
4-5 ks
podľa chuti
1 PL
2 dl
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso vykostíme a pokrájame na kocky veľké asi 3x3 cm . Komu nevadia kosti , môže to urobiť ako Filipínci a posekať sekáčom mäso aj s kosťami . Šťava je sice chutnejšia ale horšie sa to potom dá jesť . Zo sojovej omáčky a ryžového octu urobíme marinádu a vložíme do nej mäso aspon na 1 hodinu .

  2. 2

    Mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať , marinádu odložíme nabok . Vo woku rozpálime 2 PL oleja a mäso opražíme asi 3-4 minúty , potom ho odlozíme naspäť do marinády.

  3. 3

    Ošúpanú cibuľu pokrájame na mesiačiky , polovicu ošúpaného cesnaku pokrájame na menšie kúsky a spolu opražíme krátko na zvyšnom oleji .Pridáme k nim aj druhú plovicu cesnaku - strúčiky ostanú vcelku .Toho množstva cesnaku sa nebojte , on tam naozaj urobí tú správnu chuť a nebude ho priveľa . Pridáme mäso aj s marinádou , papriku a bobkové listy . Dusíme a podľa potreby podlievame trochou vody . Keď je mäso mäkké , rozmiešame solamyl v troche vody , vlejeme k mäsu a chvíľu povaríme aby šťava zhustla . Podľa chuti dosolíme .Sójová omáčka je však dosť slaná a zväčša dosoliť netreba .

Diskusia k receptu

janadelfi
Zaujímavé jedlo, vyzerá aj jednoducho, len musím zohnať ryžový ocot..... Iste skúsim..... Ja osobne mám radšej Sójovú omáčku polosladkú, ale mám aj slanú. Môže sa dať aj chilli, alebo tabasco? My sme samí dospeláci.....
babidka
@janadelfi , ryzovy ocot som videla v tescu , ale kludne pouzi aj biely vinny ocot . maju podobnu chut .Cili mozess pridat ked vam tak chuti , preco nie . ten cesnak tam je dost vyrazny.
Skusala som pridat fotku ale akosi sa nezadarilo...
jozefj
Bude to určite výborne , cesnak tam dá výbornú chuť.Ďakujem ,Určite vyskúšam.
frezia68
Takže vínny ocot,pridáme chilli a skúsime niečo nové,fajn-odkladám.
babidka
ako vidite , konecne sa mi to podarilo pridat tu fotku ! pri pisani receptu som tu istu fotku skusala tym istym sposobom vlozit asi 3x a akosi to neslo. Viem , ze nie je bohvieaka ale ucim sa ....
babidka
nieco mi uslo ? neviem o ziadnej vyhre ...
kde , co a zaco ?
babidka
uz som to objavila ! dakujem za blahozelania , velmi sa tesim !
kucharronald
Bol som aj ja takto isto...nechápal som to, myslel som, že je tam nejaká chyba :D ale potom som to uvidel! U mňa to bol zázrak!
janaalizibolenova
babidka, gratulujem z celeho srdca a tesim sa aj ja tiez :-D ako som uz pisala jezibabke1, budeme superit, kto urobi lepsi kolacik :-DDDD
forneta
mm... aj ja gratuluem.. áá... aku knihu ste wyhrali? áá...recept... winikajúúce.... xDxDxD a cem sa ete osprawedlniť ako som w tedy wyskočila... wed wietee... sorry... mrzí ma to... to som necela...
babidka
@forneta , ospravedlnenie prijimam .zabudnime na to .dufam , ze ti adobo bude chutit :-)
Kniha sa vola " Mala tucna kucharka -pecenie" a je plna super kolacikov ...
jurajko06
pripravil som adobo v mojich domacich podmienkach , trochu som sa aj bál ako to bude chutit , ale vysledok bol ohromujuci , všetci tvrdili že to je báječné .
babidka
to som rada , ze vam chutilo :-) ja som sa ho jeden cas nemohla doslova "dojest" a varievala som ho aj niekolkokrat do mesiaca.....:-))))
turanec
Určite skúsime .A ešte veľa veľa takýchto originálnych receptov.