Jednoduché a chutné sacharidové jedlo.
porcie
príprava
Suroviny
200 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
3 strúčiky |
|
1/2 konzervy |
|
1 konzerva |
|
1 čl |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V neosolenej vode si uvaríme celozrnné farebné cestoviny, nakrájame si cibuľu a necháme ju chvíľku postáť. Zatiaľ si pripravíme vok, dáme do neho olivový olej, posekáme si cesnak. Keď je olej zohriaty, pridáme cibuľu, chvíľku posmažíme, posolíme, aby bola mäkká, pridáme cesnak, kari korenie, štipku čili papričky, klíčky a šampiňóny. Chvíľku to osmažíme a vložíme uvarené cestoviny. Celú zmes spolu prehrejeme, dochutíme soľou a odstavíme zo šporáka. Po chvíľke, keď cestoviny trošku ochladnú, pridáme citrónovú šťavu a nakrájané paradajky, aby sa paradajky neuvarili. Uvarené patria k bielkovinovým jedlám.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu