Hrianky s pečeňovým krémom
Dezider Krištof
šéfkuchár penziónu U mlynárky v Dudinciach, 12. marca 2010
šéfkuchár penziónu U mlynárky v Dudinciach, 12. marca 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Na masti speníme posekanú cibuľu, pridáme umytú pokrájanú pečeň a rýchlo opražíme. Podlejeme troškou vody a vychladnutú pečeň aj so šťavou vložíme do mixéra. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, uvarené posekané vajce, horčicu, škvarky a všetko spolu zmixujeme alebo dvakrát pomelieme na mäsovom mlynčeku.
- 2
Zo sendviča nakrájame tenké plátky, ktoré po oboch stranách opečieme. Ešte teplé natierame pečeňovým krémom a ozdobíme kyslou uhorkou.
- 3
NÁŠ TIP: Kuracie pečienky sú lacnou surovinou na prípravu viacerých jedál. S použitím husacej alebo kačacej masti ich môžete pripraviť ako husacie či kačacie pečienky. Stačí ich opražiť na cibuľke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu