Chutné rýchle jedlo, originálne využitie halušiek, ktoré ostali...ak ostanú :-)

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Zemiaky uvarené v šupke očistíme a nakrájame na malé kúsky. Slaninku roztopíme, na ňu dáme opražiť cibuľku pokrájanú na drobno, pridáme pokrájané zemiaky, halušky, kyslú kapustu (nakrájanú na menšie kúsky) - môže byť surová alebo podusená na cibuľke osobitne. Možno by bolo fajn nechať to všetko zapiecť v rúre, ale to sa u nás nestíha,,, tak to krásne vonia, že hneď všetko zjeme. Ak vynecháme slaninku, je to vhodné jedlo pre vegetariánov, aj ako oddelená strava.

Diskusia k receptu

isar
U nás sa nestihá uvariť ku tomu tie halušky a je to dobré aj bez nich. Kapusta je lepšia podusená, teda mne to tak viac chutí.
lydia
Takéto jedlo, keď si odmyslíme kapustu, sa volá hadžadža. Mám ju veľmi rada. Je to z východného Slovenska. Viem ešte to, že Helena Růžičková hadžadžu milovala.
babidka
no ano , u nas sa to vola hadzadza a robievame to aj bez kapusty iba halusky , zemiaky cibula a slaninka . babka si uz vecer uvarila halusky aj zemiaky a rano to iba dokoncila a boli ranajky pre dedka .alebo spotrebovala zvysky z minuleho dna a ked bola kapusta tak aj kapusta alebo tvaroh .
babidka
no a ja som zasa nevedela , ze u vas sa hadzadza vola uhrabky-:)))
a vraj na Vareche iba varime ....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia