
Marinovaný tuniak v ananáse obalený vo farebnom sezame
Tuniaka nakrájame na úhľadné valčeky, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme v sezame. Pripraveného tuniaka...

Alsaské (francúzske) zemiaky
Na panvici rozpustíme maslo, speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané zemiaky (na kolieska,...

Panenka na hubách s jablkami
Na panvici si roztopíme maslo a orestujeme si na ňom cibuľu, šampiňóny a jablká. Zalejeme...

Morčacie mäso so zázvorom
Umyté rezne naklepeme, posypeme mletým zázvorom podľa chuti a borievkami a upečieme v horúcom tuku...

Tofu na čínsky spôsob
Tofu pokrájame na kocky a vložíme do misy. Poprášime korením, paprikou, rascou, pokvapkáme...

Fondue bourguignonne-Topené burgundské mäso
Potrebujeme set na fondue. Je to liehový varič s podstavcom, nerezová alebo medená hlbšia panvička,...

Rezne v šunkových omeletách
Kuracie rezne mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Vajcia rozšľaháme so soľou a mliekom, na...

Čína s tofu
Marinadu si vymiešame a pridame nakrajane tofu. Nechame marinovat asi pol hodinku. Vo voku si na kvapke...

Diviačie medailóniky na poľovnícky spôsob
Diviačí chrbát bez kosti osolíme a okoreníme. Potom opečieme z každej strany. Použijeme...

Kuracie mäso s nivou
Na oleji opražíme cibuľku a trochu slaniny, pridáme na kocky nakrájané kuracie rezne a opečieme ich....

Francúzske rezne
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán...

Celozrné penne s cuketou a tofu
Tento recept je z knižky od Bukovského, patrí k mojim obľúbeným, naučila som sa pri...

Losos s mandľami
Celé oloupané mandle opečeme dorůžova na pár kapkách oleje. Dáme stranou, necháme vychladnout.

Losos so zeleným korením
Ve velké pánvi či kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cibulky či šalotky nakrájené najemno a smažíme na...

Hovädzí steak Pepper verde s tricolore omáčkou
Hovädziu sviečkovicu očistíme a odkrojíme asi 200–gramový steak. Osolíme, okoreníme a pomaly dáme piecť na miernom...

Ruský teľací rezeň
Z očisteného, umytého, osušeného stehna nakrájame rezne, vyklepeme ich, okrajové blany narežeme, ...

Rezne na paprike
Rezne mierne naklepeme, okraje narežeme a osolíme ich. Slaninu nakrájame na kocky, rozpustíme, ...

Teľacie zapekané v paradajkovej omáčke
Paradajky umyjeme a nakrájame na kúsky. Cesnak ošúpeme, bazalku umyjeme a oboje nasekáme. Polovicu...

Hovädzie obaľované v syre
Uvarené stuhnuté mäso nakrájame na plátky asi pol centimetra hrubé, namočíme ich v rozšľahanom vajci, ...

Bravčové rezne v čokoládovej omáčke
Mrkvy očistíme a nastrúhame. Nakrájame zelerové stonky. Na slnečnicovom oleji orestujeme žltú cibuľu spolu so...

Morčacia roláda so šafranovou omáčkou
Morčacie prsia nakrojíme na plnenie, rozklepeme, osolíme a okoreníme. Naplníme brokolicou a špargľou. Zatočíme...

Mäso a la čo chceš :)
Tak tento recept vymyslel môj ocko, keď sme dostali hlad :) a nakoľko dosť experimentuje ,...

Čakankový šalát s kuracím mäsom
Čakanku opláchneme, osušíme a listy nakrájame na tenké prúžky, pridáme rukolu a ochutíme soľou, ...

Študentské zemiačiky
Na vysokoškolskom internáte toto jedlo patrilo medzi klasiku. Keď si nič nemal, pochodil si po...

Omeleta s tvarohom
Čerstvý mäkký tvaroh pretrieme cez sito, zmiešame s mliekom a vajcami a osolíme. Vždy časť...

Cestovinová omeleta
Na olivovom oleji speníme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky a...

Hubová omeleta
Sterilizované huby v slanom náleve chvíľu podusíme na masle s korením, paprikou a cesnakom (podľa potreby...

Omeleta s ružičkovým kelom
Vajcia, smotanu, soľ a posekanú pažítku dobre vyšľaháme, na horúcom oleji upečieme 4 omelety,...

Omelety s jahodami
Žĺtky rozmiešame a speníme s vodou a soľou. Z bielkov ušľaháme sneh, do ktorého zašľaháme...

Praženica s kukuricou a pórom
Pór umyjeme a nakrájame na rezance a spolu s kukuricou zľahka urestujeme na rozohriatom masle.