Foto: tinca
Neďaleko nás sa nachádza malá dedinka Koš a bola tam krásna Košovská pivnica-vináreň. Za mlada sme tam často chodievali, bola tam dobrá vára aj Zobraziť celý popisNeďaleko nás sa nachádza malá dedinka Koš a bola tam krásna Košovská pivnica-vináreň. Za mlada sme tam často chodievali, bola tam dobrá vára aj vínko. Samozrejme, že už nestojí čo je na škodu veci, ale zachovala som si ako spomienku, recept na túto špecialitu, ktorú mám od vtedajšieho kuchára.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny, mäso ja som použila panenku, ale môže byť aj stehno,/má to byť bravčové/ nakrájame na menšie rezance. Tak isto cibuľu nakrájame, pretlačíme cesnak a tiež si na širšom strúhadle nastrúhame nakladané uhorky. Chili papričku nasekáme nadrobno.
-
2
Na oleji si opražíme cibuľku do sklovita, potom pridáme cesnak, ktorý opekáme veľmi krátko, aby nezhorkol. Pridáme rezance mäsa, všetky koreniny včetne soli. Mäso necháme prepiecť skoro do polomäkka. Potom pridáme strúhané uhorky, kečup a oba druhy horčice. Ďalej opekáme za stáleho miešania kým mäso nie je mäkké. Na záver ešte doladíme chute. Táto špecialita má byť výrazne pikantná /v ústach oheň/, čiže chili papričkou nešetríme. Ak ju nemáme tak môže byť feferónka, v originál recepte aj má byť /vtedy nebola v móde chili paprička/.
-
3
Podávame s chlebom, alebo baketkou a ako príloha kyslé uhorky, feferónka a baranie rohy. Tak sa to podávalo v Košovskej pivnici. Ja som nemala,tak len s uhorkami.
musím povedať, že som veľmi milo prekvapená - stále chodím do panvice "ochutnávať" akože...:)), nevie sa dočkať, kedy príde manžel z práce a naložíme si super mäsko:)!!! vďaka za recept:)
výsledok predčil moje očakávania - je to SUPER:)
ešte dám vedieť, čo môj drahý:)), a vínko sa chladí:)
varecha.pravda.sk/recepty/pochutka-v-zemiakovej-placke-fo...
Určite ju v základe neponúkali v zemiakovej placke. Na požiadanie možno hej , ale s istotou ju podaváli s chlebom.
Súhlas.
najemnucko, nemam rada velmi stiplave). Ale teda musim povedat, velmi chutne jedlo. Iste bude aj opakovanie!! Dakujem za recept. A v blizkej dobe vyskusam aj ten tvoj recept so zemiakovou plackou.
O "kosovskej pivnici" som nikdy nepocula. Ale som prekvapena, kolki varechaci ju poznaju a navstivili v casoch davnych, minulych. Pekne spomienky.