
Špargľové košíčky s mozzarellou
Z masla, múky, troch žĺtkov a soli vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme ho natenko...

Zelená špargľa z WOKu
Milujem špargľu na všetky spôsoby a práve teraz tu máme jej sezónu. Povodne som ju chcela...

Špargľa vo fašírke a v šunke
Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...

Špargľa na zázvore s bambusovými výhonkami
Půl balíčku šparglu omyjeme, odkrojíme tvrdé konce a vložíme do woku na rozehřátý olej.

Zázvorovo-rebarborové čatní
Sezóna rebarbory práve začína. Rebarobora je úžasná na koláče, kompóty, výborne sa však hodí...

Zmrzlinové kocky poliate v čokoláde
Vonku síce nie je práve jarné počasie, no to ma neodradilo si malú jar urobiť doma....

Medvedie muffiny
Sezóna medvedieho cesnaku je ešte v plnom prúde. Po sviatkoch nám zostalo doma staršie pečivo a...

Kraslice z lineckého cesta
Na tieto veľkonočné sviatky sme pripravili linecké cesto, ktoré sme trochu ozdravili trochou pohánkovej a ovsenej...

Polievka z listov špenátu
Špenátová polievka nevyzerá možno lákavo, ale jej chuť je skvelá, príjemne navnadí na hlavný chod,...

Čokoládové cupcakes s limetkovým krémom
Veľká noc je NAJ sviatok sladkej kuchyne. Môžeme sa do vôle hrať s farbami, motívmi,...

Citrónovo-pomarančová limonáda
Kúpila som medovku s vôňou mandarínky. Prvé lístky dochutili limonádu...

Lístkové medvedie slimáčiky
Medvedie slimáčiky preto, lebo mi ostal medvedí cesnak a mali sme chuť na niečo slané a...

Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Farebné rizoto s paprikou, cuketou a morčacím mäsom je tým pravým osviežením nielen v lete.

Španielsky šalát s tuniakom
Pobrežie Stredozemného mora s vôňou a pokojnou atmosférou ponúka chutné jedlá. Tuniakový šalát je neoddeliteľnou súčasťou...

Smažený kapr se smetanovým medvědím česnekem
Moje dnešní hrátky s medvědem a kaprem. Noční nápad, dotaženo při přípravě až do téhle...

Baklažánový dip s pečenými zemiakmi
Skvelý ľahký obed alebo večera. Ideálny na jarné a letné dni. Baklažán obsahuje železo, ...

Bábovka s obrázkom
Bábovka pečená vo forme na biskupský chlebík. Trochu pracnejšia, ale lahodí aj oku, aj...

Fašírka so zeleninou
Tuto fašírku som robil k špenátovo - brokolicovej polievke. Polovicu brokolice som dal do fašírky a...

Závin s medvedím cesnakom
Sezóna medvedieho cesnaku u nás už beží v plnom prúde. Rastie všade okolo a máme ho...

Teplý zeleninový šalát
Pýtate sa: "Šalát z grilovanej zeleniny?", naša odpoveď znie: "Prečo nie?" Zakryte ugrilovanú zeleninu a nechajte...

Sicílske pomaranče s klinčekovou panna cottou a čokoládovou mrveničkou
Recept od Martina Záhumenského

Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského