Jahodovo-rebarborové duo fotorecept
Foto: remy
Sladké jahody s kyslastou rebarborou tvoria nádhernú dvojicu. Výborný osviežujúci koláčik.
Postup
-
1
Rebarboru opláchneme, ošúpeme a nakrájame na cca 3 cm kúsky. Pridáme trochu cukru a necháme odležať. Vlašské orechy dáme trochu upiecť do trúby na cca 120 °C cca 10min.
-
2
Maslo vymiešame s cukrom a dvoma žĺtkami. Pridáme 50 ml mlieka a vanilkový cukor. Vmiešame preosiatu múku, Solamyl a kypriaci prášok. Vypracujeme do hladkého cesta.
-
3
Cesto roztrieme na plechu. Používam 28 cm x 21,5 cm. Na vrch cesta naukladáme rebarboru. Dáme upiecť do vyhriatej trúby na 170 °C cca 22 min.
-
4
Počas pečenia si vyšľaháme bielka s cukrom do tuhej peny. Cukrárskym vrecúškom, alebo postačí i mikroténový sáčok, vytvoríme mriežky. Do mriežok poukladáme rozštvrtené jahody. Celé to posypeme nadrobno nasekanými orechmi. Dáme dopiecť na cca 12 min.
Diskusia k receptu