Rebarborový koláč s jahodami
Rebarborový koláč s jahodami

Jahodovo-rebarborové duo fotorecept

remy - fotkaremy, 2. júna 2017
Jahodovo-rebarborové duo (fotorecept)
Foto: remy

Sladké jahody s kyslastou rebarborou tvoria nádhernú dvojicu. Výborný osviežujúci koláčik.

Suroviny

140 g
30 g
1 ČL
100 g
100 g
2 ks
1 bal
50 ml
500 g
300 g
40 g
50 g




Postup

  1. 1

    Rebarboru opláchneme, ošúpeme a nakrájame na cca 3 cm kúsky. Pridáme trochu cukru a necháme odležať. Vlašské orechy dáme trochu upiecť do trúby na cca 120 °C cca 10min.

    Jahodovo-rebarborové duo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maslo vymiešame s cukrom a dvoma žĺtkami. Pridáme 50 ml mlieka a vanilkový cukor. Vmiešame preosiatu múku, Solamyl a kypriaci prášok. Vypracujeme do hladkého cesta.

    Jahodovo-rebarborové duo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto roztrieme na plechu. Používam 28 cm x 21,5 cm. Na vrch cesta naukladáme rebarboru. Dáme upiecť do vyhriatej trúby na 170 °C cca 22 min.

    Jahodovo-rebarborové duo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Počas pečenia si vyšľaháme bielka s cukrom do tuhej peny. Cukrárskym vrecúškom, alebo postačí i mikroténový sáčok, vytvoríme mriežky. Do mriežok poukladáme rozštvrtené jahody. Celé to posypeme nadrobno nasekanými orechmi. Dáme dopiecť na cca 12 min.

    Jahodovo-rebarborové duo (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mitzy
uložený, vyskúšam, až sa dostanem k rebarbore ;)
remy
Zimná verzia s mrazenými jahodami a s väčším množstvom orechov.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia