Lievance s jahodami
Foto: palma
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
250 ml |
|
200 g |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1 PL (+ na vysmážanie) |
|
štipka |
|
250 g |
|
čerstvá (lístky) |
|
2 PL na posypanie |
|
Postup
-
1
Do múky postupne pridávame mlieko a miešame, tak, aby bolo cesto hladké. Potom pridáme žĺtky, 1 PL lyžicu vanilkového cukru a na záver vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto ochutíme štipkou soli a pridáme lyžicu oleja, jemne zamiešame. Necháme aspoň 20 min odstáť.
- 2
Na rozpálenom oleji pomaly smažíme jeden lievanec za druhým, ak máme panvicu na lievance, smažíme ich viac naraz.
- 3
Jahody nakrájame na menšie kúsky, pocukrujeme a pridáme nadrobno natrhané lístky mäty.
- 4
Ešte teplé lievance podávame s mätovými jahodami.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu