Lievance s jahodami

palmaPalma, 13. júna 2017 12:43. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Lievance s jahodamiFoto: palma
4
porcie
30 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

250  ml
200  g
2 ks
1  PL
1  PL (+ na vysmážanie)
štipka
250  g
 čerstvá (lístky)
2 PL na posypanie

Postup prípravy

  1. 1

    Do múky postupne pridávame mlieko a miešame, tak, aby bolo cesto hladké. Potom pridáme žĺtky, 1 PL lyžicu vanilkového cukru a na záver vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto ochutíme štipkou soli a pridáme lyžicu oleja, jemne zamiešame. Necháme aspoň 20 min odstáť.

  2. 2

    Na rozpálenom oleji pomaly smažíme jeden lievanec za druhým, ak máme panvicu na lievance, smažíme ich viac naraz.

  3. 3

    Jahody nakrájame na menšie kúsky, pocukrujeme a pridáme nadrobno natrhané lístky mäty.

  4. 4

    Ešte teplé lievance podávame s mätovými jahodami.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 8 ľudí (2,8 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist