Lievance s jahodami

palma - fotkapalma, 13. júna 2017. Komerčný recept.
Lievance s jahodami
Foto: palma
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 ml
200 g
2 ks
1 PL
1 PL (+ na vysmážanie)
štipka
250 g
 čerstvá (lístky)
2 PL na posypanie




Postup

  1. 1

    Do múky postupne pridávame mlieko a miešame, tak, aby bolo cesto hladké. Potom pridáme žĺtky, 1 PL lyžicu vanilkového cukru a na záver vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto ochutíme štipkou soli a pridáme lyžicu oleja, jemne zamiešame. Necháme aspoň 20 min odstáť.

  2. 2

    Na rozpálenom oleji pomaly smažíme jeden lievanec za druhým, ak máme panvicu na lievance, smažíme ich viac naraz.

  3. 3

    Jahody nakrájame na menšie kúsky, pocukrujeme a pridáme nadrobno natrhané lístky mäty.

  4. 4

    Ešte teplé lievance podávame s mätovými jahodami.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tiež robím lievance takto, len dávam štipku PDP alebo sódy bic., ale tým snehom sú skyprené, je to jednoduchšia varianta.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia