Foto: nocka
Vynikajúce jedlo, alebo príloha k hydinovému mäsu, prípadne k rybám.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Premytú, dobre odkvapkanú ryžu dáme na olej a opražíme ju, podlejeme horúcim vývarom, podľa potreby osolíme. Prevaríme, prikryjeme a na nižšej teplote necháme dusiť. Pred koncom dusenia prilejeme asi 1,5 dl smotany a necháme dodusiť.
- 2
Na panvici si na oleji veľmi jemne orestujeme cibuľu, pokrájanú na menšie pierka. Pridáme cuketu pokrájanú na malé kúsky. Jaderník z cukety môžeme odrezať. Zarestujeme, pridáme plátky cesnaku, ak treba podlejeme kvapkou vývaru. Cuketa a cibuľa musí ostať chrumkavá.
- 3
Ryžu zmiešame s cuketou, dozdobíme plátkom cesnaku, bylinkami a zeleninou. Môžeme ju podávať s plátkami parmezánu a zeleninou ako hlavné jedlo, alebo ako prílohu k bielym mäsám. Smotanu môžeme zameniť za biele vínko.
Tiež zeleninová ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No to iste. Ani cuketa nie je rozvarená nie to ešte ryža. Tá musí v strede chrumnúť. Pa . Prajem ti krásny deň.
Je rozdiel šťavnatá,alebo mastná. Ale ak chceš tak potom je naozaj mastná.