Zeleninová ryža
Zeleninová ryža

Ryža s cuketou

nocka - bez fotkynocka, 29. júna 2017
Ryža s cuketou
Foto: nocka

Vynikajúce jedlo, alebo príloha k hydinovému mäsu, prípadne k rybám.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
0,5 hrnčeka
1 ks
1 ks
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Premytú, dobre odkvapkanú ryžu dáme na olej a opražíme ju, podlejeme horúcim vývarom, podľa potreby osolíme. Prevaríme, prikryjeme a na nižšej teplote necháme dusiť. Pred koncom dusenia prilejeme asi 1,5 dl smotany a necháme dodusiť.

  2. 2

    Na panvici si na oleji veľmi jemne orestujeme cibuľu, pokrájanú na menšie pierka. Pridáme cuketu pokrájanú na malé kúsky. Jaderník z cukety môžeme odrezať. Zarestujeme, pridáme plátky cesnaku, ak treba podlejeme kvapkou vývaru. Cuketa a cibuľa musí ostať chrumkavá.

  3. 3

    Ryžu zmiešame s cuketou, dozdobíme plátkom cesnaku, bylinkami a zeleninou. Môžeme ju podávať s plátkami parmezánu a zeleninou ako hlavné jedlo, alebo ako prílohu k bielym mäsám. Smotanu môžeme zameniť za biele vínko.

Diskusia k receptu

nocka
@Staflik (29.6.2017 22:25)

No to iste. Ani cuketa nie je rozvarená nie to ešte ryža. Tá musí v strede chrumnúť. Pa . Prajem ti krásny deň.
nocka
@Nocka (30.6.2017 09:26)

Je rozdiel šťavnatá,alebo mastná. Ale ak chceš tak potom je naozaj mastná.
jack
Aj toto ma veľmi zaujalo.Na leto ako stvorené:-)Už je uložená.
inkaa
hneď by som si dala,vyzerá to dobre,ukladám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia