![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzska čokoládová torta
Žĺtky vyšľaháme s trochou cukrom a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kokosovo-rumový krém s ovocím (Créme Á La Noix De Coco)
Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Vyškrabeme dreň vanilkového struku, pridáme vaječný krém a vytvoríme zmes z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cibuľky s hrozienkami
Olúpané cibuľky opečieme na masle a oleji dozlata, tuk zlejeme, na panvičku pridáme sparené hrozienka,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špargľa s vajcami na francúzsky spôsob
Žĺtky a bielky natvrdo uvarených vajec osobitne nadrobno nakrájame.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekaná zelenina
Rúru zohrejeme na 180 °C. Pekáč s rozmermi 15 x 25 cm vymastíme roztopeným olejom alebo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pór so zemiakmi
Biele časti póru nakrájame najemno a cibuľu nasekáme. Spolu ich dáme na rozpálený olej a na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekaný baklažán
Baklažán pozdĺžne prerežeme. Do každej polovice urobíme asi 4 zárezy, pričom dávame pozor, aby...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pražená zelenina (Achard de Légumes)
Umytú zeleninu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu nasekáme nadrobno, cesnak roztlačíme. Do zeleniny pridáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tuniakový šalát
Na dobre rozohriatom oleji osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme petržlenovú vňať, paradajky, portské víno a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paradajkový šalát
Z paradajok odstránime zvyšky stopiek. Rozkrájame ich na plátky a naukladáme na tanier alebo misku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzsky šalát
Šalát natrháme, zeleninu nadrobno nakrájame a mandarínky rozoberieme na mesiačiky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát z mladého karfiolu
Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát zo šampiňónov
Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme ich a na masle podusíme na miernom ohni....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bretónsky šalát
Uvarenú rybu nakrájame nadrobno a dáme do šalátovej misy. Krevety rozkúskujeme, hlávkový šalát nakrájame a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jarabice po burgundsky
Jarabice najskôr očistíme a vypitveme. Rozpolíme ich a na masle opečieme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Divá kačica na víne
Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Srnčie predné mäso
Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Králik po provensálsky
Králika rozporciujeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Na masle ho z oboch strán opečieme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kozie alebo jahňacie mäso na karí (Colombo De Cabri)
Tvrdé mango rozkrojíme na kúsky, kozie alebo jahňacie mäso, cibuľu, cesnak, zemiaky, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kohút na víne
Kohúta vložíme do hlbšieho a širšieho hrnca, pridáme očistenú, na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kurča s baskickou omáčkou
Kurča očistíme, osolíme a zviažeme. Do kastróla dáme olej, vložíme doň kurča a pečieme....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzske kurča
Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kurča na provensálsky spôsob
Kurča očistíme, rozštvrtíme a na oleji narýchlo opečieme. Potom ho podlejeme bielym vínom a pridáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bourguignon
Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzska roštenka
Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené bravčové kotlety s jablkami
Plnku pripravíme tak, že všetky prísady zmiešame (stúhanka, strúhaný zeler, maslo, mlieko, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Parížske rezne
Rezne vložíme do mikroténového vrecka, aby nepustili šťavu a neboli potom suché a naklepeme ich...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzska srnčia polievka
Srnčie mäso (plece, alebo krk) uvaríme v osolenej vode do mäkka.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polievka Bouillabaisse
Homára alebo langustu a kraby vyberieme z ulít. Očistené a vykostené ryby nakrájame na 8 cm...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polievka Julienne
Na tuk z vývaru dáme dusiť do hrnca zeleninu, ktorú sme si nakrájali na dlhé rezance...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Studená hovädzia polievka s rajčiakmi
Odmastený vývar z mäsa precedíme cez to najmenšie sitko a odložíme do chladu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karfiolová krémová polievka
Karfiol, mrkvu a pór nakrájame na väčšie kúsky a dáme ich variť do posolenej vriacej vody....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzska polievka s cibuľou
Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky. Prudko ju opečieme na masti. Potom ju zalejeme...