Hodolanská omáčka
Při mé nedávné návštěvě Olomouce kde jsem vyrostla, se mi vybavily vzpomínky na dětství a také na jídlo, které nám vařila maminka s babičkou....
Krémový prívarok z tekvice
Pôvodne som sa chcel o tomto prívarku zmieniť iba v zážitkoch. No spomenul som si, že to bolo najobľúbenejšie jedlo mojej presladkej Mamky....
Guláš z pôvabnice dvojfarebnej
Je to veľmi chutná a voňavá huba, ktorá teraz rastie na lúkach v takom množstve, ...
Mäsové guľky v kyslej kapuste celkom inak
Nemáte práve kapustné listy na plnenie a máte práve chuť na plnenú kapustu. Mäsové guľky jednoducho...
Špecle s bryndzou a kyslou smotanou
Je to veľmi rýchla napodobenina zemiakových halušiek bez kopy špinavého riadu.
Ryžové rezance s krevetami podľa Evy Černej
Energická Eva Černá s nadšením pripravuje recept z ingrediencií, pred ktorými máme často rešpekt. S...
Smotanový koláč s tvarohom
Jednoduchý, fajný, chutný a veľmi vhodný, ak potrebujete rýchlo pripraviť niečo ku kávičke alebo...
Strapačky bez lepku s kapustou
Obľúbené halušky si môžete pripraviť aj s kyslou kapustou. Výsledkom budú skvelé strapačky bez lepku, na ktorých si pochutí určite celá vaša rodina....
Tradičné šišky netradične
Tradičné šišky môžete pripraviť aj trošku netradične, ak sa odvážite vyskúšať tento recept. Nemusíte sa...
Smetanová omáčka s bramborem a sušenými houbami
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve vývaru spolu s předem namočenými houbami.
Hovädzie rebrá v pomalom hrnci
Kúpil som pekné hovädzie rebrá. Na polievku ich bola škoda, tak som ich urobil v...
Makové a orechové kysnuté koláčiky
Vyskúšala som ďalší výborný recept. Ukladám si ho medzi moje recepty a chcem sa oň s...
Dusená kapusta s údeným bravčovým mäsom
Opäť som chcel byť „šporovlivý“ a v AJ markete som kúpil hotové mrazené zemiakové knedle (na Slovácku známe ako chlupaté knedlíky, alebo tiež blbóni)....
Hamur Kızartması - Raňajkové feta pampúšiky
Už dávno som nepridala žiadny turecký recept. Dokonca som zistila, že na Vareche tieto moje obľúbené pampúšiky ani medzi receptami nemám. Takže to musím rýchlo napraviť....
Liptovské šúľky s bryndzou
Starodávne jedlo od tety Palušky z Liptova. Na poliatie sa používala iba bryndza a maslo, ...
Celozrnný kváskový chlieb
Tento chlebík pečiem už veľa rokov, ustálila som sa na tomto recepte. U nás musí chlieb obsahovať rascu, tak to máme radi, a záleží nám aj na tom, aby bol celozrnný a aby sme mali šikovné krajce....
Sušienky „Brutti ma buoni“
Príprava krému: Zmiešajte ricottu s mliekom, škoricou, cukrom a medom. Všetky ingrediencie spolu dobre...
Jemne pikantné kuracie karí
Ako som už v minulosti spomínala, veľmi rada skúšam nové chute z rôznych častí sveta. Karí patrí medzi naše obľúbené recepty....
Bieloruské zemiakové draniky plnené mäsom
Draniky - tak sa volajú v Bielorusku zemiakové placky....
Esquites
Kníhkupectvá tuná majú ťažký život, a veľa kníh sa predáva pod cenu. Tak som si kúpil za pár euro knižku Pablova kuchyňa, tajomstvá juhoamerickej kuchyne....
Topinamburový krém s treskou
Do nádoby dáme riasu, 1 liter studenej vody a dáme na noc do chladničky. Na...
Torta Mimosa
Piškótový korpus rozkrojte na 3 vrstvy a strednú vrstvu nahrubo rozdrobte. Spodnú a vrchnú vrstvu jemne...
Makové mlieko
Mak nemusí byť iba v koláčoch, ale dá sa z neho pripraviť aj extrémne rýchly a...
Krémové hubové risotto
Rizotá zbožňujem a preto ich doma varím pomerne často a na rôzne spôsoby. Práve hubové je...
Bochníky s ricottou a so šunkou
Z vyvaľkaného lístkového cesta vykrojíme 8 koliesok. Do stredu štyroch z nich umiestnime šunku a lyžičku Ricotty Galbani....