Bravčová panenka
Bravčová panenka

Panenka s fritovanými zemiakmi a hubovou omáčkou

Fero Sedlák a Janík Lenhart
Šuhajíci pri panvici, 12. februára 2021
Panenka s fritovanými zemiakmi a hubovou omáčkou
Foto: Archív Šuhajíci pri panvici

Postup

  1. 1

    Panenku očistíme, odblaníme. Celé panenky vložíme do fólie, zavákuujeme a varíme sous vide 2 hodiny pri 58 stupňoch, alebo pomaličky udusíme. Potom dôkladne osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z každej strany. Pred podávaním panenku nakrájame na hrubé kúsky.

  2. 2

    Fritované zemiaky: Zemiaky nakrájame na mesiačiky a na dve hodiny dáme do cukrovej vody. Zlejeme vodu, opláchneme a v čistej vode 10–15 minút povaríme. Potom ich scedíme a vypražíme v oleji. Ešte teplé obalíme v zmesi uvedených korenín.

  3. 3

    Hubová omáčka: Huby namočíme aspoň zopár hodín pred varením. Potom uvaríme vo vode, scedíme, nasekáme, opätovne dáme do vody, v ktorej sa varili. Pridáme omáčku demi glace. Prevaríme, dochutíme, zjemníme smotanou a úplne na konci omáčku zahustíme studeným maslom.

  4. 4

    K jedlu môžeme podávať tekvicovú majonézu. Tekvicu uvaríme a prepasírujeme. Pyré zmiešame s ostatnými uvedenými prísadami.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Varené

Diskusia k receptu

haji
Majonéza s tekvicou je inspirativní. Na fotu ju nevidím, nějak se nevešla.