Omáčka demi glace

Omáčka demi glace ako ingrediencia v receptoch:

  • Mufloní chrbát v amarantových pukancoch

    Mufloní chrbát v amarantových pukancoch

    Figový džem: Figy nakrájame a dáme variť spolu s džúsom. Keď sú figy mäkké, rozmixujeme ich v mixéri na hmotu podobnú džemu a necháme vychladnúť.

  • Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní

    Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní

    Tekvicové pyré: Tekvicu na pyré očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a dáme na plech, zakryjeme alobalom a v rozpálenej rúre pečieme domäkka pri 180 °C, vyberieme, rozmixujeme na hladké pyré...

  • Jelenie stehno s mandľovým papierom

    Jelenie stehno s mandľovým papierom

    Jelenie stehno osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Zalejeme omáčkou demi glace, pridáme červené víno a šípkový džem. Pridáme cesnak, rozmarín, tymian, nové korenie, borievky a bobkový list. Konfitujeme...

  • Rib-eye steak s tekvicou hokaido a so špargľou
  • Jahňacia kotletka na zelenine

    Jahňacia kotletka na zelenine

    Odležané a umyté jahňacie kotletky osolíme, okoreníme a potrieme časťou cesnaku. Opečieme po oboch stranách do chrumkava a necháme zakryté alobalom na panvičke asi 10 minút.

  • Jahňacie lýtko s gaštanovým fášom

    Jahňacie lýtko s gaštanovým fášom

    Jahňacie lýtka umyjeme, očistíme a vykostíme v kuse, aby bol plát mäsa v celku. Mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme cesnakom.

  • Polkilový normandský steak so zeleninovou ihlou

    Polkilový normandský steak so zeleninovou ihlou

    Steak restujeme 2–3 minúty z každej strany. Podlejeme calvadosom (počkáme, kým plameň dohorí). Osolíme, okoreníme, vložíme na plech do rúry na 200 stupňov a pečieme asi 5 minút.

  • Jahňací hrebienok s whisky dresingom

    Jahňací hrebienok s whisky dresingom

    Jahňací hrebienok osolíme a okreníme, a v celku opekáme asi tri minúty zo všetkých strán, vložíme do rúry rozpálenej na 180 stupňov na 10 minút. Medzitým na panvici, na ktorej sme restovali mäso, necháme...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist