Rýchle mramorované muffiny

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, 24. októbra 2025

Návšteva za dverami a nemáte ju čím ponúknuť? Tieto muffiny máte hotové raz-dva!

12
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

240 g
240 g
200 g
1 balenie
240 ml
60 ml
3 ks
20 g
50 g
Na vymazanie a vysypanie formy:
30 g
30 g



Postup

  1. 1

    V miske z robota najprv zmiešame obe múky, cukor a prášok do pečiva. Pridáme tekuté suroviny – smotanu, olej a vajcia a dobre zmiešame. Polovicou cesta naplníme cukrárske vrecko. Do druhej polovice cesta vmiešame kakao a nalejeme do druhého vrecka.

  2. 2

    Formu na muffiny vymažeme maslom a vysypeme múkou. Každý otvor naplníme do polovice bielym cestom. Potom do stredu ponoríme vrecko s kakaovým cestom a napĺňame až po okraje. Pomocou špajdle premiešame, aby sme vytvorili mramorovanie. Pripravené muffiny posypeme nadrobno nasekanou čokoládou.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 minút. Potom ich vyberieme z rúry a necháme vo forme vychladnúť.

Diskusia k receptu