Bez stresu a úrazu:
Trik ako ošúpať tekvicu rýchlo a bezpečne

Jana Klimanová, dnes 06:00     2 minúty čítania

Šúpanie hokkaido alebo maslovej tekvice môže byť celkom náročné. Vďaka tomuto návodu ich však očistíte naozaj jednoducho.



Foto: Shutterstock

Na hladký priebeh šúpania budete potrebovať ostrý, najlepšie kuchársky nôž, škrabku na zeleninu, vidličku a mikrovlnku. Umytú a osušenú tekvicu najprv zrežte na oboch koncoch, aby tekvica bezpečne stála. Potom ju popichajte vidličkou po celej ploche. Keďže použijete mikrovlnku, týmito otvormi bude vychádzať para. Tekvicu položte na tanier vhodný na použite do mikrovlnky, vložte ju do mikrovlnnej rúry a nastavte 2 až 3 minúty. Po tomto čase tekvicu vyberte a nechajte vychladnúť.

Tekvicu postavte na zrezaný koniec a pomocou škrabky alebo noža odstráňte šupku dlhými, rovnomernými ťahmi. Po olúpaní tekvicu rozrežte pozdĺžne na polovice. Semienka a vláknitý stred vyberte pomocou lyžice. Polovice môžete ďalej nakrájať - na štvrtiny alebo plátky, podľa toho, čo s nimi plánujte urobiť - upiecť, uvariť polievku alebo pyré…

Pozrite si aj podrobný videonávod ako na to:



Zdroj: YouTube/@marcellassmartkitchen





ANKETA: Už ste túto jeseň pripravovali niečo z tekvice?

76,9%



23,1%







Diskusia k článku

mamec
Prečo by som si to takto mala komplikovať?
Veď tekvicu zrežem, rozpolím, vydlabem a polovice pohodlne škrabkou oškrabem. Prečo by som ju mala šúpať celú, keď ju aj tak chcem pokrájať?









TOPlist