Slovenská kuchyňa (recepty chronologicky)

prazdny

Kysnuté koláče s tvarohovo-pudingovo-banánovou plnkou

Koláče

Vymiešame maslo s cukrom a vanilkou. Do masla primiešame tvaroh a rozmačkaný zrelý banán. Na...

prazdny

Džem z čiernych ríbezlí pre lenivé gazdinky

Veľmi jednoduchý recept na výborný džemík. Hotový za menej než hodinku.

prazdny

Domáce pletenky a rožky

Chlieb

Z 270 ml vlažnej vody, 1 KL cukru a 21 g čerstvého droždia necháme vykysnúť kvások...

prazdny

Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne

Bravčové mäso

Nedeľný obed z bravčovej krkovičky, ktorú som naplnila jednoduchou plnkou, len rožok, pažítka a...

prazdny

Mriežkový tvarohový koláč

Koláče

Polohrubú múku spolu s kypriacim práškom, práškovým cukrom a štipkou soli preosejeme. Pridáme 100 g...

prazdny

Plnené kuracie prsia pečené v rúre

Kuracie mäso

Tento recept mi došiel od známej. Kde ho zobrala neviem, ale je chutný, tak sa s ním podelím aj s vami....

prazdny

Roláda so sunquickovou (pomarančovou) polevou

Dezerty

Sviežu chuť roláde dodáva výborná poleva.

prazdny

Orechové rezance po mojom

Cestoviny

Milujem cestoviny a orechy. A toto je nádherné nostalgické jedlo, ktoré milujeme, tak prečo si...

prazdny

Bravčový perkelt s fazuľou na mamin spôsob

Bravčové mäso

U nás doma bol vždy vítaný a volali sme ho fazuľový guláš. Najlepší je s chlebom...

prazdny

Vajíčková nátierka starej mamy

Bezmäsité jedlá

Túto nátierku nám robila starká, teraz ju robím deťom ja.

prazdny

Plnená fašírka

Bravčové mäso

Jednoduchý no výborný obed alebo večera.

prazdny

Gulášová polievka Lacnáčik

Hovädzie mäso

Lacná polievka za pár centov. 6 litrov je 20 porcií a náklady na suroviny sú 38...

prazdny

Vajíčková nátierka

Bezmäsité jedlá

Baby našli recept na FB a hneď ho vyskúšali. Výsledok - vynikajúca nátierka, taká lahodná a tak som si hneď pýtal návod ako ju urobili....

prazdny

Salašnícky guláš s kapustou

Bravčové mäso

Takto sme sa pripravovali na zber hrozna. Guláš, ktorý sa môže pripravovať aj s kyslou aj čerstvou kapustou a tiež sa môže použiť ľubovoľné mäso....

prazdny

Domáce utopence

Slané chuťovky

Najdôležitejšie pri tomto recepte sú špekáčiky, aby boli čo najkvalitnejšie, s vysokým podielom mäsa. Najprv pripravíme...

prazdny

Pečené kačacie stehno s kukuricou a lokšami

Hlavné jedlá

Nedeľný obed s kačacím stehnom, červeným vínom s kukuricou a lokšami.

prazdny

Pečienkový perkelt so šampiňónmi

Bravčové mäso

Jednoduchý a veľmi rýchle hotový perkelt z bravčovej pečene, ku ktorému som pridala aj šampiňony.

prazdny

Hruškové taštičky z lístkového cesta

Koláče

Jednoduchá príprava, ktorú zvláda aj začiatočník. Výborná pochúťka ku kávičke.

prazdny

Malinovo-ostružinová bublanina

Koláče

Veľmi jednoduchý krehký ovocný koláč na sviatočný deň.

prazdny

Sódovníky, náhrada chleba bez droždia

Bezmäsité jedlá

Keď je sviatok, obchody zavreté a chýba chlieb....

prazdny

Strapatá sekaná

Bravčové mäso

Je to sekaná s kyslou kapustou.

prazdny

Rybacia nátierka - svieža a sýta

Nátierky

Táto nátierka má niekoľko zlých vlastností. Dlho vám nevydrží, vrstvy na chlebe si hostia nanášajú veľmi hrubé a kto ju ochutná prvýkrát, bude vás buď otravovať s receptom, alebo (to je ten horší prípad) bude chcieť, aby ste mu ju robili vy sám....

prazdny

Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku

Bravčové mäso

Kúpil som čierny cesnak, tak som si skúšal z neho urobiť niečo dobré.

prazdny

Medovníky s kváskom

Neočakávajte chuť ako klasické medovníky, plné medu a škorice. Tieto medovníky majú výraznú chuť po...

prazdny

Slivkové knedličky s jogurtovo-makovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

V šupke uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme soľ, polohrubú múku a vajce. Vypracujeme cesto, ...

prazdny

Bryndzová nátierka

Nátierky

Piekla som chlieb a tak som sa rozhodla urobiť, výbornu rýchlu nátierku. Vhodná pre...

prazdny

Voňavý slivkový kysnutý koláč

Koláče

Obľúbený kysnutý koláč, vždy ho pečiem počas slivkovej sezóny. Cesto je veľmi mäkké, nadýchané, šťavnaté slivky a voňavá posýpka navrchu....

prazdny

Plnený zemiak Zbojnícka mladosť

Bravčové mäso

Recept z 80-tych rokov nazývaný aj ako Jágerek, kde sa používala bravčová pečeň a bravčové mäso....

prazdny

Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine

Bravčové mäso

Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...

prazdny

Taštičky plnené kačacinou s pyré z červenej kapusty

Hlavné jedlá

Kačacie stehná umyjeme, očistíme, osolíme, posypeme mletou rascou. Rúru predhrejeme na 120 stupňov a...

prazdny

Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste

Bravčové mäso

Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...

prazdny

Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré

Bravčové mäso

Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Pečieme v rúre...

prazdny

Knedličky s tekvicovou omáčkou a ovčím syrom

Bezmäsité jedlá

Tekvicová omáčka: Na masle orestujeme šalotku nakrájanú najemno, do základu pridáme olúpanú a na kocky nakrájanú...