Mramorová torta s mascarpone a jahodami fotorecept
Foto: olinecka
Túto dobrotu pripraví aj začiatočník jednoducho a rýchlo, nič náročné. Moja bola pre oslávenkyňu (nevestu) Zlatku.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
200 g |
|
110 g |
|
110 g |
|
0,5 dl |
|
0,5 dl teplá |
|
1/2 bal. |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
1,5 PL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
3 PL |
|
300-400 ml (33 %) |
|
1 bal. |
|
|
|
Želé: | |
1,2 bal. (Dr. Oetker) |
|
500 ml (alebo voda) |
|
Zdobenie: | |
|
|
Na potretie korpusu: | |
|
Postup
-
1
Vajíčka, štipku soli vyšľaháme spolu po častiach pridáme kryštálový a vanilínový cukor, šľaháme do hustej peny. Striedavo pridáme olej, teplú vodu, múku polohrubú, hladkú preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a zľahka vmiešame do vaječného základu.
-
2
Tortovú formu (priemer 24 cm) vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom, vysypeme múkou a rovnomerne rozotrieme 3/4 pripraveného cesta.
-
3
Do zvyšku cesta pridáme preosiate kakao, premiešame a navrstvíme na svetlé cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a korpus pečieme 40 minút.
-
4
Korpus po upečení necháme vychladnúť. Pripravíme suroviny na plnku, želé.
-
5
Upečený korpus preklopíme na pracovnú dosku, vrch zrežeme a rovnomerne prekrojíme na 3 rovnaké časti.
-
6
Spodný diel korpusu potrieme džemom. Smotanu, smetafix, cukor vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone došľaháme do tuha. Polovicu plnky nanesieme na korpus, posypeme jahodami, ktoré sme pokrájali na menšie kúsky. Tortu vrstvíme, opakujeme postup.
-
7
Tortu dáme do odnímateľnej tortovej formy odložíme do chladničky stuhnúť.
-
8
Napokon pripravíme želé podľa návodu... Tortu odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí ozdobíme ovocím alebo podľa seba.
-
9
Takto vyzerá v reze, ochutnávka . Dobrú chuť.
Ako píšeš, sú 3 korpusy a tak sa postup opakuje okrem vrchného, ktorý sa potrie džemom a zaleje želatínou. Ďakujem za reakciu na recept som rada aj nato, že si si našla čas nahliadnuť do receptu a opýtať sa. Pozdravujem.
Ďakujem som rada že sa recept, torta páči.