Jahodový zákusok s pudingovo-tvarohovou plnkou fotorecept
Foto: olinecka
Pre milovníkov jahôd. Určite sa oplatí upiecť túto dobrotu, zvládnu to aj začiatočníci.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
8 PL |
|
1 bal. |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
3/4 bal. |
|
1/2 bal. (v prášku) |
|
0,5 dl |
|
0,5 dl teplé |
|
Pudingovo-tvarohová plnka: | |
1 l |
|
3 bal. (v prášku) |
|
6 PL |
|
250 g |
|
čerstvé väčšie |
|
Smotanová plnka: | |
400 ml (33 %) |
|
1 bal. (v prášku) |
|
Na potretie korpusu: | |
|
Postup
-
1
Vajíčka, kryštálový a vanilínový cukor vyšľaháme do hustej peny striedavo pridáme teplé (nie horúce) mlieko a olej. Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva a citrónovou polevou v prášku. Varechou vmiešame do vaječnej hmoty.
-
2
Na plech 25x30 cm vyložený papierom na pečenie rozotrieme pripravené cesto.
-
3
Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minút.
-
4
Upečený korpus necháme vychladnúť, pripravíme si suroviny na plnky + jahody.
-
5
Z upečeného korpusu odstránime papier na pečenie upravíme boky a vrch, vrátime na hlboký plech. Korpus potrieme jahodovým džemom. V troche mlieka rozhabarkujeme jahodový pudingový prášok, zbytok mlieka s cukrom dáme variť do vriaceho mlieka vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý jahodový puding do ktorého za horúca vmiešame po častiach tvaroh a dobre premiešame.
-
6
Pudingovo-tvarohovú plnku rozotrieme za horúca na pripravený korpus, uhladíme. Jahody umyjeme osušíme, prekrojíme a rozložíme na plnku. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
7
Smotanu na šľahanie s jahodovou plnkou v prášku vyšľaháme do tuha a rozotrieme na pudingovo - tvarohovú plnku. Pred podávaním zákusok pokrájame na kocky, rezy, trojuholníky podľa seba. Ozdobíme. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu