Čerešňová bublanina fotorecept
Foto: tejaja
Čerešne patria medzi naše najobľúbenejšie ovocie. Čo nás napadne, keď sa pozeráme na strom obsypaný malými, ale krásnymi červenými plodmi? Predsa koláč. Tak Zobraziť celý popisČerešne patria medzi naše najobľúbenejšie ovocie. Čo nás napadne, keď sa pozeráme na strom obsypaný malými, ale krásnymi červenými plodmi? Predsa koláč. Tak skúsme...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misky dáme múku s práškom do pečiva, vajcia, mlieko, olej a cukor a šľahačom krátko vyšľaháme do hladkej hmoty.
- 2
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- 3
Vykôstkované čerešne premiešame s lyžicou múky a rovnomerne porozhadzujeme po ceste. Múkou posypávame čerešne kvôli tomu, aby v ceste neklesli ku dolu.
- 4
Koláč vložíme do rúry a pečieme na 180 °C asi 35-40 minút.
- 5
Upečený koláč pocukrujeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť. Vychladnutý nakrájame.
- 2
Diskusia k receptu