Čerešňová bublanina
Čerešňová bublanina

Čerešňová bublanina fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 17. júna 2023
Čerešňová bublanina (fotorecept)
Foto: tejaja

Čerešne patria medzi naše najobľúbenejšie ovocie. Čo nás napadne, keď sa pozeráme na strom obsypaný malými, ale krásnymi červenými plodmi? Predsa koláč. Tak Zobraziť celý popisČerešne patria medzi naše najobľúbenejšie ovocie. Čo nás napadne, keď sa pozeráme na strom obsypaný malými, ale krásnymi červenými plodmi? Predsa koláč. Tak skúsme...

60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1 bal.
4 ks
Okrem toho:
600 g
1 PL

Online leták

Postup

  1. 1

    Do misky dáme múku s práškom do pečiva, vajcia, mlieko, olej a cukor a šľahačom krátko vyšľaháme do hladkej hmoty.

  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

    Čerešňová bublanina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykôstkované čerešne premiešame s lyžicou múky a rovnomerne porozhadzujeme po ceste. Múkou posypávame čerešne kvôli tomu, aby v ceste neklesli ku dolu.

    Čerešňová bublanina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Koláč vložíme do rúry a pečieme na 180 °C asi 35-40 minút.

    Čerešňová bublanina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečený koláč pocukrujeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť. Vychladnutý nakrájame.

    Čerešňová bublanina (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

garanco
Čas čerešní sa ohlásil klasickým receptom, páči sa mi postup spracovania cesta :-)) ! Práve sme priniesli 🍒 zo záhrady a do večera bude pochúťka na stole, ďakujem za pripomenutie tejto dobroty!