Smotanová torta
Smotanová torta

Smotanová torta s piškótami

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 16. júna 2023

Suroviny

800 ml
1-2 PL
2 PL
1 bal.
1 bal.
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Kyslú smotanu vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Hmotu rozdelíme na 2 časti. Jedna ostane biela a do druhej pridáme Granko. Pripravíme si nádobu, obložíme ju mikroténovým vreckom a môžeme začať vrstviť.

  2. 2

    Na dno dáme trochu bielej hmoty, na ňu vrstvu piškót (plochou časťou hore), opäť smotanová hmota a na ňu ovocie. Zopakujeme ešte raz a potom rovnako pokračujeme s hmotou ochutenou Grankom a vrstvenie opakujeme.

  3. 3

    Dáme do chladničky na pár hodín, najlepšie cez noc. Po odstátí tortu vyklopíme, stiahneme vrecko a ozdobíme.

Diskusia k receptu

farbuska
Kedysi som aj ja robievala tento dezert, je veľmi vhodný a osviežujúci na leto. Ovocie sa môže meniť. Vďaka za pripomenutie - zasa urobím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia