
Žobrácka kaša
Očistenú a umytú bravčovú hlavu s vnútornosťami uvaríme v mierne osolenej vode tak, že sa mäso...

Mastný zabíjačkový guláš pre silné žalúdky
Opláchnutý, očistený bravčový bôčik a lalok nakrájame na rovnomerné kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata...

Bravčové zabíjačkové pečené s vínom
Mäso zomelieme, pridáme soľ, korenie, rozotrený cesnak, biele víno a dobre premiešame...

Bravčový zabíjačkový „zajac“
Sviečkovú opláchneme a osušíme, dlhým nožom v nej urobíme dieru po celej dĺžke. Mleté mäso...

Plnené kuracie závitky
Veľmi chutné jedlo, ktoré je vhodné vtedy, keď k vám príde návšteva.

Pečené kura s jablkami
Veľmi jednoduché, veľmi chutné. Pečené kura trošku iným spôsobom.

Vysmážaný syr
Klasické jedlo našej mladosti. Jedlo, ktorým deti nikdy nepohrdnú, a ku ktorému sa...

Medovníčky
Názov tohto receptu mám v zošitku orámovaný, podčiarknutý a vedľa je napísané NAJLEPŠIE!!! A veru aj...

Bravčové plátky na pive
Mäso umyjeme, nakrájame na tenké plátky, nasolíme, okoreníme a ponoríme do marinády zo sójovej...

Hliva ustricová s cestovinami
Hlivu nakrajame na pruzky, podusime na oleji, pridame nakrajanu cerstvu zeleninu - rajciaky, cesnak,...

Slonia bomba
Výborný šalátik, vhodný ako predjedlo alebo studená večera, s chlebom, bagetou...

Syrové guľky
Vhodné na rýchle pohostenie návštevy, ale aj na obed so zemiakmi a šalátom.

Nepečená tehla z keksov
Toto je výborný, nenáročný a šťavnatý zákusok, ktorý sa vám určite vydarí ...

Univerzálne kysnuté cesto
Upiecť dobrý koláč z kysnutého cesta sa zdá jednoduché. Pre začiatočníka sú však problémom recepty typu:...

Chalupárske kura
Takéto kura pripravujeme, odkedy sme začali chodiť na chalupu, kde bolo plno práce v dome...

Zapečené chleby s kukuricou
Jednoduché jedlo, keď potrebujete niečo rýchlo uvariť vašim hladošom.

Sušené stehno
Stehno umyjeme a osušíme. Cesnak nasekáme najemno, bobkové listy rozdrobíme, rozmarín nakrájame a všetko...

Roláda plnená vajíčkami, mrkvou a uhorkou
Bôčik rozrežeme tak, aby sme získali vysoký plát mäsa. Mastné časti môžeme vyrezať, nakrájať...